Evaluarea Ofertei Turistice Potentiale din Zona Depresiunea Neamt

Extras din referat Cum descarc?

Prezentul proiect are in vedere studiul regiunii Depresiunea Neamtului, a asezarilor rurale ce fac parte din aceasta regiune si a potentialului turistic existent sau a posibilului potential turistic ce s-ar putea dezvolta.In cele din urma propunem o analiza pentru cunoasterea geografica, cu scopul intelegerii elementelor ce influenteaza procesul de turism in aceasta zona.La baza acestui proiect/ lucrari stau informatii din diferite surse bibliografice, informatii cu caracter geografic, turistic, obiectul de studiu al lucrarii fiind depresiunea iar subiectul Neamt.
II. Localizarea arealului de studiu:
Fig. Nr. 1 Dep. Neamt-www.neamt.ro
Limita de nord si nord-est a depresiunii este evidentiata de culmea Plesului. Baza versantilor sudici dintre Targu Neamt si Nemtisor sunt legati de depresiune prin evolutia lor paleogeografica si aspectul fizico-geografic actual. In vestul depresiunii, se afla Muntii Stanisoarei. Pentru sudul si sud-estul depresiunii, din inseuarea Cracaoani (538 metri), inaltimile scad in directia vest-est si depresiunea este inchisa de versantii masivului Ghindaoani-Tupilati (masivul Corni). Cele mai mari inaltimi din depresiune exista la limita vestica, unde contactul cu rama montana se face in jurul altitudii de 650 de metri. Asezarile rurale existente in aceasta depresiune sunt : Manastirea Neamt, Nemtisor, Lunca, Vanatori-Neamt, Humulesti, Blebea, Humulestii Noi, Agapia, Sacalusesti, Boistea, Petricani, Topolita, Filioara, Varatec, Netezi, Tarpesti, Grumazesti, Valea-Seaca, Valea Arini, Baltatesti, Tolici, Curechistea, Ghindaoani, Bodesti, Pipirig, hub-ul regiunii fiind orasul Targu- Neamt.
III. Distributie spatiala a ofertei turistice a teritoriului:
Mijloacele de transport intalnite in Depresiunea Neamtului sunt pe cale rutiera, feroviara, in prezent orasul Targu- Neamt are rol de placa turnanta a cailor rutiere si a turismului intern si international din aceasta zona, asigurand legatura cu manastirile nemtene si cele din nordul Moldovei cu numeroase locuri si localitati istorice, cu lacul Izvorul Muntelui- Bicaz, cu masivul Ceahlau si Cheile Bicazului sau cu importante statiuni balneoclimaterice. Depresiunea Neamt detine o mare diversitate de resurse turistice naturale si detine importante monumente turistice si de arta, precum si un bogat fond etnofolcloric.In sud- vestul depresiunii intanlim un aliniament de asezari (Agapia- Filioara- Varatec- Valea Seaca- Valea Arini- Baltatesti- Ghindaoani), cu obiective turistice importante printre care: Casa Memoriala Alexandru Vlahuta, Manastirea Agapia, Manastirea Varatec, care sunt importante din punct de vedere turistic datorita valorii artistice si culturale pe care le ofera si Statiunea balneara Baltatesti care este importanta datotita efectului curativ al izvoarelor de apa minerala si de asemenea datorita aparaturii performante pe care o detine.In Targu- Neamt obiective turistice importante amintim: ruinele Curtii Domnesti, Biserica ,,Sf. Ioan Botezatorul", Muzeul de istorie, Muzelul de Stiinte ale Naturii, Casa Memoriala Calistrat Hogas, Statiunea Baile Oglinzi imporante si acestea prin valoarea lor istorica si culturala.In localitatea Vanatori- Neamt intalnim un muzeu local de istorie si etnografie, biserica din Vanatori; in Nemtisor intalnim Rezervatia forestiera ,,Branistea", Rezervatia de zimbri si fauna carpatina, Dragos-Voda (Manastirea Neamt).Tot aici se regaseste si Manastirea Neamt, Biserica ,,Bogoslovul", Schitul Procov, Muzeul Memorial ,,Mihail Sadoveanu", "Codrii de arama" - o padure de goruni seculari, "Padurea de argint", o padure de mesteceni de 200 de ani , "Herghelia Mariei Sale" - Depozitul de armasari Dumbrava - fosta herghelie regala; etc.
Referitor la accesibilitatea spre orice obiectiv turistic este influentata de mai multi factori intre care si cei impusi de caracteristicile generale sau locale ale reliefului: culoarele montane si depresiunile din regiunile montane, deluroase si de podis in lungul carora , dominat pe podisurile de terasa, se desfasoara o retea de drumuri cu grad de amenajare diferit. 
Nivelul de informare si promovare turistica este unul corespunzator, in judetul Neamt gasindu-si activitatea un Centru de Informare Turistica ce functioneaza din vara anului 2008 fiind amplasat in interiorul Parcului Tineretului. In Targu-Neamt exista Agentia de turism ,,Arcadia" si un Centru de Informatii Turistice. El reprezinta sursa principala de informare turistica si sta la dispozitia tuturor turistilor romani si straini.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea Ofertei Turistice Potentiale din Zona Depresiunea Neamt.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!