Elvetia

Extras din referat Cum descarc?

Denumire oficiala: Confederatia Elvetiana
Confederatia Elvetiana sau Elvetia (Latina: Confederatio Helvetica) este un mic stat federal in Europa Centrala, fara iesire la mare.
Situarea: in Europa centrala, intre 45?49'08'' - 47?48'35" latituine Nordica si 5?57'24" - 10?29'36" longitudine Estica.
Vecini: Germania, Austria, Liechtestein, Italia, Franta.
Suprafata: 41.288 Km 
Distanta maxima Nord-Sud = 220 Km, Est-vest 348 Km
Lungimea granitei: 1.882 Km
Capitala: Berna (Bern, Berne), situata in partea centrala a Europei, pe valea raului Aar, intr-o zona colinara a Mittenland-ului, la 570 m altitudine; mentionata documentar pentru prima data la 1191; obtine in 1218 statutul de oras liber imperial si isi extinde, in decenille urmatoare, autoritatea asupra tinuturilor invecinate. Resedinta a cantonului omonim, Berna e admisa in 1353 in Confederatia Elvetiana.
Constitutia din 1848 proclama oficial Berna capitala a statului federal elvetian.
Sarbatoarea nationala: 1 august (aniversarea crearii Confederatiei Elvetiene - 1291)
Limbi nationale: germana, franceza, italiana, retoromana.
Moneda: Francul elvetian
Locuitori: 7,26 milioane ( 176 locuitori / Km )
Religia: catolicismul 49%; protestantism 45%
Fus orar : Ora Europei centrale (GMT + 1 ora)
MEDIUL NATURAL 
RELIEFUL
Elvetia este asezata in Europa Centrala. Limite: Franta (Nord si Vest), Germania (Nord), Lichtenstein, Austria (Est), Italia ( Sud-Est si Sud).
Elvetia este tara cu altitudinea medie cea mai ridicata din Europa; 58% din suprafata sa este ocupata de Alpi , 12% de Muntii Jura si 30% de coline si podisuri.
Alpii ( altitudinea medie 1766 m) se desfasoara pe directia SV-NE si se caracterizeaza prin masivitate si inaltime, peste 100 de varfuri depasind 4000 m, in zona izvoarelor Rhin si Rhone. Alpii culmineaza la 4634 in varful Dufourspitze ( altitudinea maxima din tara) din masivul Monte Rosa. Ei adapostesc renumite statiuni turisice cum ar fi Bernese, Oberland, Zermatt si Saint Mortiz in valea Innului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Elvetia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Prof univ.dr. Cristiana Cristureanu, conf.univ.dr. Nicolae Neacsu, asist.univ.dr. Andreea Baltaretu - Turism international-studii de caz, legislatie, editura Oscar Print, Bucuresti 2002
I.Andrei, A.Erikos, S.Teslaru - Statele lumii de la A la Z, editura Steaua Nordului, Bucuresti 2000
Nicolae Neacsu, Andreea Baltaretu - Economia Turismului lucrari practice-statistici-reglementari, editura Uranus, Bucuresti 2005
Ghid complet Elvetia editura Aquila`93, Oradea 2001
http://www.referatele.com/referate/geografie/online6/Elvetia-guvernul--economia--relieful--clima-flora-si-fauna--Mancarurile-si-vinurile-elvetiene--cele-.php
http://ro.wikipedia.org/wiki/Elve%C5%A3ia
http://berna.mae.ro/index.php?lang=ro&id=20651
http://www.spas.ro/mangalia.htm


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!