Elemente de atractivitate ale lacurilor de acumulare

Extras din referat Cum descarc?

Un lac de acumulare este un lac creat cu ajutorul unuibaraj care retine apa unui curs de apa (rau sau fluviu), situat in amonte de o hidrocentrala in scopul formarii unei rezerve de apa necesara producerii energiei, pentru alimentarea cu apa a unor localitati , pentru diferite folosinte turistice, precum si pentru regularizarea debitului apei in aval.
In Romania exista peste 3.450 de lacuri, suprafata acestora fiind de aproximativ 2.620 km2, reprezentand circa 1,1 % din suprafata totala a tarii. Dintre acestea, lacurile de acumulare sunt in numar de 376.
Cele mai importante lacuri de acumulare si elementele de atractivitate ale acestora
1.Lacul Izvorul Muntelui
Cunoscut si sub denumirea de Lacul Bicaz, este cel mai mare lac artificial din Romania (32,6 km2) si se regaseste la 30 km de Piatra Neamt. Barajul aferent acestuia , situat in inima Muntilor Ceahlaul, are proportii uriase ce ating 127 m inaltime si o lungime de 435 m. Hidrocentrala a fost inaugurata in anul 1960 iar volumul de apa este sustinut de afluentii Bistritei-Bistricioara, Izvorul Alb si Buhalnita. 
Elemente turistice :
Complexul Turistic Naval Port Bicaz, situat in apropierea barajului, este locul de unde pleaca cursele de agrement. O plimbare pe lac o poti face fie cu barca, salupa, miniyachtul sau hidrobicicleta sau poti opta pentru o mini-croaziera cu vaporasul.Plimbarea pe undele lacului ofera o experienta de neuitat prin locuri cu peisaje unice, de vis, asemenea unei vanatori de privelisti montane spectaculoase.
In port se merge pana aproape de pieptul de beton armat al Barajului Bicaz, care impresioneaza prin dimensiune, fiind cel mai mare baraj de greutate de pe raurile interioare din Romania. De asemenea, se poate admira panorama tarmului, ,,cascada" tunel, care transporta apa de la Tarcau, debarcaderul, Ceahlaul care se oglindeste falnic in zilele senine in luciul lacului Izvorul Muntelui. Alte elemente spectaculoase ale peisajului sunt Izvorul Alb, cu zona Baicului, intesata de casute de vacanta si corturi, pensiunile de pe malul estic al apei, coada lacului cu peisajele de vis din Poiana Largului, viaductul de la Poiana Teiului. In partea de nord se pot observa casutele din satul Ceahlau si zona de campare amenajata intr-un mic estuar pentru turistii care vin vara.
De asemenea, in port se afla un hotel plutitor, casute pentru cazare si o terasa plutitoare de unde poti admira lacul in toata splendoarea sa si poti sa te bucuri de clipe de neuitat.
Un alt element de atractivitate turistica il reprezinta faptul ca lacul Izvorul Muntelui este singurul loc din zona Moldovei unde se pot face scufundari deoarece adancimea lacului este de 96 m.


Fisiere in arhiva (1):

  • Elemente de atractivitate ale lacurilor de acumulare.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!