Egipt

Extras din referat Cum descarc?

Egiptul se afla in partea nord-estica a continentului african,pe tarmurile a doua mari.In partea de nord,Egiptul este scaldat de Marea Mediterana si in partea de est,de Marea Rosie.Egiptul se invecineaza la vest cu Libia ,la sud cu Sudan si la nord-est cu Israel.Intre desert si tarmul muntos al Marii Rosii,intregul teritoriu este strabatut de fluvial Nil.
2.Politica
Egiptul este republica,denumirea oficiala fiind Republica Araba Egipt.Presedintele Husni Mubarak sta in fruntea Ministerului Apararii si este comandantul suprem al fortelor armate.
Pentru intrarea in Egipt este nevoie de un pasaport valabil minimum 6 luni si o viza turistica.Viza se poate obtine individual la Consulatul General al Egiptului la Bucuresti sau prin intermediul agentiei Katargo Tours
3.Economie
Moneda oficiala in Egipt este lira egipteana(LE),subdiviziunea este piastrul(PST),1 LE=100 PST.In Egipt se poate aduce orice valuta liber convertibila.Banii se pot schimba la hotel,la oficii de schimb valutar sau in banci,fara plata comisionului.Cartile de credit interationale pot fi utilizate la hoteluri si in multe magazine 
Nu se pot folosi insa pe vapoarele de agrement ,unde se plateste doar in numerar.Bancile sunt deschise in zilele :luni-vineri,intre orele 8:30-14:00.
Vaccinarea nu este obligatorie si nu este necesara la intrarea in Egipt Informatii de specialitate actualizate puteti primi la orice statie de igiena regionala.Asistenta medicala in Egipt este de multe ori foarte complicata,de aceea nu uitati sa va luati cu dumneavoastra medicamentele pe care le folositi in mod curent.De asemenea,puneti in bagajul dmneavoastra medicamente impotriva insolatiei ,problemelor digestive si mai cu seama impotriva racelii,care reprezinta cazurile cele mai frecvente ,datorita marilor oscilatii de temperatura.


Fisiere in arhiva (1):

  • Egipt.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!