Ecuador

Extras din referat Cum descarc?

Asezarea Geografica
Este o tara independenta situata in partea de nord-vest a Americii de Sud care se invecineaza cu Columbia la nord,Peru la est si sud,respectiv cu Oceanul Pacific la vest.Ecuador si Chile sunt singurele tari din America de Sud care nu au granite cu Brazilia.
Are o suprata de 283 561 km2,in Ecuador locuiesc peste 14 milioane locuitori,unde 49,4% se gasesc barbati si 50.6% femei. Aproximativ 66 % din populatie se afla in mediul urban in timp ce 34% locuiesc in mediul rural. Ecuadorul este una dintre principalele tari din lume exportatoare de flori,banane,cacao si creveti.
Ecuador este a noua natiune cu cei mai multi vorbitori de limba spaniola din lume. Numita Ecuador dupa denumirea ecuatorului in limba spaniola, tara este strabatuta intr-adevar de ecuatorul Pamantului. 
In Ecuador exista 70 de vulcani;unii in stare activa si altii in stare inactiva.Vulcanul cel mai inalt este Chimborazo de 6310 m,ecuadorul este tara cu cea mai mare concetratie de rauri pe kilometru patrat din lume si de asemenea pe teritoriul Ecuadorian se gaseste si biodiversitatea cea mai densa din lume.
Ecuadorul se gaseste l linia ecuatoriala terestra si de aceea teritoriul sau se afla in ambele emisfere,cuprinde 2 spatii distante diferite:teritoriul continental la nord-vest de America de sud cu niste insule adiacente pe coasta si arhipelagul sau provincia insulara Galapagos. 
Reliefu
Principalele unitati de relief al ecuadorului sunt :Campia care se afla la nord de golful de Guayaquil si partea muntilor Anzi in centru tarii si o extinsa parte a campie amazonice aflata in oriental tarii.
Foarte aproape de capitala tarii Quito se afla cel mai inalt Vulcan din lume Cotopaxi deasupra Anzilor.
Muntii Anzi trec de 6.000 de metri si sunt dispusi pe doua cordiliere cu multi vulcani activi, separate de platouri si depresiuni inalte, bine populate. Catre estul tarii domina campia Oriente care ocupa mai bine de jumatate din suprafata tarii, campie ce este drenata de afluentii Amzonului si este acoperita de paduri ecuatoriale.
Hidrografia
In Lantul muntos al Anzilor se gaseste bazinul hidrografic al raului Amazon se varsa spre est si al pacificului care include de la nord l sud raurile:Mataje,Santiago.Esmeraldas,Chone,Guayas.
Clima
Datorita prezentei lantului muntos al Anzilor si datorita influentei marii ecuadorul se afla din punct de vedere climatic impartit in mai multe zone.Deasemenea datorita localizarii sale tropicale fiecare zona climatica are doar 2 anotimpuri bine definite:umed si uscat.
Si pe coasta si in orient temperature oscileaza intre 20 de grade Celsius si 33 grade Celsius,in timp ce in partea muntoasa aceasta este de obicei intre 8-26 grade Celsius.Anotimpul umed este intre decembrie si mai pe coasta,intre noiembrie si aprilie in lantul muntos.intre ianuarie si septembrie in Amazonia,In Galapagos este o clima temperate si temperature oscileaza intre 22-32 de grade Celsius


Fisiere in arhiva (1):

  • Ecuador.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!