Eclipsa de Soare

Cuprins referat Cum descarc?

ECLIPSA IN GENERAL
ECLIPSA DE SOARE
ECLIPSA TOTALA DE SOARE
ECLIPSA INELARA SAU ANUALARA
ECLIPSA PARTIALA D SOARE
ECLIPSA SECOLULUI
CONCLUZIE
BIBLIOGRATIE


Extras din referat Cum descarc?

ECLIPSA IN GENERAL
Eclipsa-consta in trecerea umbrei unui corp ceresc peste suprafata altuia.Numarul maxim de eclipse(de Soare sau de Luna)este de sapte pe an.
ECLIPSA DE SOARE
Eclipsa de soare-trecerea Lunii peste discul Soarelui.Eclipsa de soare are loc doar la Luna noua,cand Luna se afla aproape de unul din noduriile orbirei sale in jurul Pamantului.Eclipsa de soare nu are loc in fiecare luna deoarece Luna noua este deobicei fie la nord,fie la sud de nod datorita inclinarii orbitei Lunii.
ECLIPSA TOTALA DE SOARE
O eclipsa totala solara este constituita de momentul in care Luna acopera complet discul vizibil al soarelui.Acestea sunt rare intr-un loc dat de pe suprafata pamantului deoarece umbra Lunii cade doar pe o suprafata limitata.Durata maximateoretica a totalitatii este de 7 m,31 s,dar deobicei nu este mai lunga de3-4 minute.In jurul totalitatiiau loc o serie de fenomene interesante,ca benziile de umba sau margelele lui Baily.In timul totalitatii pot fi vazute protuberantele solare si corona.aEclipsa totala de soare
ECLIPSA SOLARA INELARA SAU ANUALARA
Aceste eclipse au loc cand Luna este aproape de apogeu si diametrul sau aparent este mai mic decat cel al soarelui,astfel incat in mijlocul eclipsei ramane vizibil un inel sau un"annulus"din discl soarelui de-a lungul unei benzi inguste de pe Pamant.O eclipsa inelara [oate dura cel mult 12 m 30s.aEclipsa inelara sau anualara e soare


Fisiere in arhiva (1):

  • Eclipsa de Soare.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!