Dubai

Extras din referat Cum descarc?

Trebuie spus ca Dubaiul nu seamana cu nici un alt loc de pe Pamant. Este capitala mondiala a vietii pe picior mare; practic, atmosfera trepideaza ca un amestec volatil de exces si oportunitate. Este genul de loc unde starurile tenisului Andre Agassi si Roger Federer joaca o partida demonstrativa pe heliportul de pe acoperisul opulentului megahotel Burj al Arab; unde telefoanele celulare incrustate cu diamante, de 10.000 $ bucata, incheie tranzactii instantaneu; unde anual milioane de oameni vin cu avionul doar pentru cumparaturi.
Intr-adevar, Dubaiul a creat unul dintre cele mai dinamice medii de afaceri din lume. "Nu sunt numai cladirile, insulele si hotelurile- spune Ali al Shihabi, directorul unei banci importante de investitii, care a studiat la Princeton. Mai este si partea nevazuta: legile, regulamentele, mediul social liberal." Fara taxe corporative sau pe venit, cu un sistem bancar excelent si o legislatie care favorizeaza bunurile si proprietatea, Dubaiul intruchipeaza vechiul motto al seicului Rashid: "Ceea ce e bun pentru comercianti e bun si pentru Dubai."
Asezare
Dubai este cel de-al doilea emirat, in ordinea marimii, din Emiratele Arabe Unite, situat pe malul sudic al golfului Arabiei. Dubai este alcatuit din Bur Dubai, centrul vechi al orasului Dubai, situat in partea sudica, despartit prin raul Dubai Creek de partea noua a orasului, Deira, devenita centru de afaceri. Bur Dubai este conectat de Deira prin doua poduri, Maktoum si Garhoud.
Dubai acopera o suprafata de 4114 km ?.
Clima
Dubaiul are un climat subtropical, astfel incat trebuie vizitat mai ales intre lunile noiembrie si martie. In mai, iunie, iulie, august si septembrie soarele este arzator iar temperaturile pot atinge chiar si 50 grade Celsius in oral, fiind chiar mai ridicate decat in desert.
Dubai are o clima fierbinte si, din cand in cand, clima umeda, cu mai multe luni de inregistrare la temperaturi de peste 40 ? C (104 F).  Cea mai mare temperatura inregistrata in Dubai este de 47.3 ? C (117,1 ? F), si cea mai mica temperatura inregistrata este de 7 ? C (45 ? F).  Precipitatiile sunt, in general, usoare, cu o medie de aproximativ 150 de milimetri pe an. 
Demografie
Conform recensamantului efectuat de Centrul de Statistica din Dubai, populatia din emirat a fost 1422000 in 2006, care a inclus 1073000 barbati si 349000 femei. Incepand din 1998, 17% din populatie a fost formata din EAU resortisanti.  Aproximativ 85% din expatria populatiei a fost din Asia, in special India (51%), Pakistan (15%), Bangladesh (10%) si altele (10%). 3 % din populatia totala din Dubai a fost catalogat ca fiind "de Vest".  In plus, 16% din populatie (sau 288,000 de persoane) a trait in colective de munca de cazare nu au fost identificate de etnie sau de nationalitate, dar s-au gandit sa fie in primul rand din Asia . Medie de varsta in emiratul a fost de aproximativ 27 de ani. Natalitatea din 2005, a fost de 13,6%, in timp ce rata mortalitatii brut a fost de aproximativ 1%. 
Desi araba este limba oficiala din Dubai, hindi, malayalam, urdu, persana, tagalog, bengali si alte limbi sunt vorbite in Dubai. Engleza este lingua franca a orasului si este larg vorbita. 
Atractii turistice
In Dubai, impresioneaza in mod deosebit indraznetele realizari arhitectonice. Astfel, nu trebuie ratata vizitarea zgarie-norilor triunghiulari botezati Emirates Towers, Hotel Jumeira Beach, Water Park (unde amatorii de senzatii tari au parte de tobogane cu jeturi de apa, reglata termic, care te ridica si te coboara). Dar ceea ce domina Dubai-ul e Burj Al Arab, cel mai scump si mai inalt hotel din lume, singurul hotel de 7 stele - mai mare decat Turnul Eiffel si cu doar 60 de metri mai mic decat Empire State Building.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dubai.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!