Distributia Spatiala si Temporala a Indicatorului - Masuri de Management in Zonele Contaminate la Nivel de UE

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Emisiile de substante periculoase din sursele locale pot avea un impact asupra calitatii solului si a apei, in special a apelor subterane. Gestionarea zonelor contaminate are drept scop evaluarea efectelor negative cauzate si luarea de masuri pentru a satisface standardele de mediu in conformitate cu cerintele legale actuale.
Nu au fost stabilite la nivelul UE standardele legale pentru calitatea solului, dar obiectivele au fost stabilite de unele tari membre ale UE. Legislatia generala are ca scop prevenirea contaminarii noi si stabilind obiective pentru remedierea siturilor in cazul in care standardele de mediu au fost deja depasite.
O serie de activitati care provoaca poluarea solului pot fi identificate in mod clar in toata Europa. Acestea se refera, in special, la pierderile dinn cadrul activitatilor industriale si de depozitare a deseurilor din surse municipale si industriale. Cu toate acestea, gama de activitati poluante variaza considerabil de la tara la tara. Variatia poate fi rezultatul unor diferite sisteme de clasificare sau cauzate de rapoartele incomplete.
Definitia indicatorului
Termenul "contaminat" se refera la un bun-o zona delimitata in cazul in care prezenta de contaminare a solului a fost confirmat. Gravitatea efectelor ecosistemelor si sanatatii umane pot fi de asa natura incat este nevoie de reabilitare, in special in ceea ce priveste utilizarea actuala sau planificatea zonei. Reabilitare sau curatarea zonelor contaminate poate duce la o eliminare completa sau o reducere a acestor efecte.
Termenul de "ar putea fi contaminata zona" include orice zona in cazul in care contaminarea solului este suspectata, dar nu sunt verificate si investigatiile detaliate care trebuie sa fie efectuate pentru a verifica daca exista un impact relevant.
Managementul zonelor contaminate este conceput pentru a ameliora orice efect advers in cazul in care afectarea mediului este suspectata sau a fost dovedita, si pentru a minimiza orice amenintari potentiale (pentru sanatatea umana, corpurile de apa, sol, habitate, produse alimentare, biodiversitate etc). Managementul incepe cu un studiu de birou de baza sau anchete istorice, ceea ce poate conduce la mai multe investigatii detaliate, remedierea sau reamenajarea terenului. 
Indicatorul inregistreaza progrese in cinci etape principale:
1) studiu preliminar; 2) investigatii preliminare; 3) Ancheta: principalele zone; 4) punerea in aplicare a masurilor de reducere a riscurilor.
Indicatorul arata, de asemenea, costurile pentru societatea de curatare, principalele activitati responsabile de contaminare a solului si a realizarilor de gestionare a zonelor contaminate.
Descrierea contextului politic
Principalele obiective de politica: pentru a obtine o calitate a mediului unde problema contaminarii sa nu dea nastere la efecte semnificative sau la riscuri pentru sanatatea umana.
Cerinte legale pentru protejarea calitatii apei exista, la nivel national, cat si la nivelul UE, in timp ce pentru sol nu exista standarde juridice, puse in aplicare la nivelul UE, pana in prezent. Ele exista numai in unele dintre tarile UE. Legislatia generala are ca scop prevenirea noii contaminari si in acelasi timp, stabilirea unor obiective privind reabilitarea.
In viitor, punerea in aplicare a cadrului legislativ si de reglementare in loc (Directiva privind depozitele de deseuri, Directiva cadru privind apa) ar trebui sa conduca la mai putine inputuri de contaminanti in sol care ar putea duce la contaminarea severa si intr-un control mai bun al contaminarii natural sau de alta natura. .In consecinta, de cele mai mari eforturi vor fi concentrate pe contaminarea istorica.
Tinte
Nu au fost stabilite inca obiective la nivel European. Obiectivele nationale exista in cele mai multe tari din UE. Aceste informatii au fost furnizate prin intermediul EIONET ( date 2003). 
Austria si-a propus ca in intervalul 2030-2040, o parte esentiala a problemei de contaminare sa fie gestionate. Belagia a adoptat in 2006 ideea remedierii urgent a problemei contaminarii istorice, iar in cazul unei noi contaminari sa fie remediate imediat. Pana in 2036 si-a propus remediaerea altor contaminari istorice de risc.Si Bulgaria propune "Planul pentru punerea in aplicare a Directivei 1999/31/CE privind depozitele de deseuri" pentru perioada 2003-2009. Republica Ceha a stability ca pana in 2010 va eliminana majoritatea vechilor daune ecologice. Franta a adoptat, in 2005, Instituirea sistemului de informatii cu privire la solurile poluate (BASIAS) pentru a oferi un domeniu de aplicare completa a zonelor in care poluarea solului ar putea fi suspectata. Ungaria a inceput 2050 de Programul de Remediere Nationala de Mediu (OKKP) conform Hotararii Guvernului nr 2205/1996 (VIII.24.) Lituania 2009 Toate depozitele de deseuri care nu indeplinesc cerintele speciale ar trebui sa fie inchise in conformitate cu regulamentele aprobate. Malta 2004 Inchiderea Maghtab si IL-Qortin principalele locuri de eliminare a deseurilor. Tarile de Jos 2030 Toate locurile istorice contaminate sa fie investigate si tinute sub observatie si remediate atunci cand este necesar. 
Norvegia 2005Trebuie sa fie rezolvate problemele de mediu din zonele cu sol contaminat. Suedia 2020 Obiectivul esential de calitate este : un mediu non-toxic. Elvetia 2025 Mostenirile "murdare" din trecut ar trebui sa fie tratate intr-un mod durabil in termen de o generatie. 
Regatul Unit (Anglia si Tara Galilor) 2007 La nivel politic, Agentia de mediu are ca scop remedierea in mod substantial si / sau de a investiga 80 zone special, identificate in conformitate cu partea a II Regimul (Environmental Protection Act 1990).


Fisiere in arhiva (1):

  • Distributia Spatiala si Temporala a Indicatorului - Masuri de Management in Zonele Contaminate la Nivel de UE.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!