Determinarea Umiditatii Atmosferice

Extras din referat Cum descarc?

Ceea ce ne intereseaza pe noi este starea de saturatie a atmosferei. Presiunea vaporilor saturanti depinde de temperatura.
Starea de umiditate a aerului este definita prin starea higrometrica, adica prin raportul procentual dintre presiunea actuala pv a vaporilor de apa si presiunea ps a vaporilor saturanti, considerati la aceeasi temperatura.
, unde U este starea higrometrica (in procente), iar ps si m0s sunt presiunea vaporilor saturanti, respectiv masa vaporilor de apa saturanti, aflati in 1m3 de aer.
Instalatia experimentala este formata din doua termometre, unul uscat si unul umed.
De asemenea, dispozitivul experimental este prevazut si cu un ventilator pentru a mari viteza de evaporare a apei. Termometrul uscat masoara temperatura camerei, iar cel umed masoara temperatura apei, unde S suprafata prin care se produce evaporarea; Pv presiunea actuala a vaporilor pentru care se produce evaporarea; H presiunea atmosferica; l caldura latenta de evaporare a apei. In decursul procesului de evaporare apa accepta caldura Cand termometrul umed arata o temperatura stationara atunci, unde K constanta psihrometrului si H presiunea atmosferica H=760 torri 4. Modul de lucru Se umezeste tifonul termometrului umed cu apa la temperatura camerei, apoi se asteapta pana ce temperatura t a termometrului umed devine stationara. In acest moment se citesc simultan cele doua temperaturi: t a tremometrului uscat si t a termometrului umed.
5. Prelucrarea datelor experimentale Cunoscand valoarea lui K a aparatului, se poate determina starea higrometrica cu ajutorul formulei (5). Datele obtinute se trec intr-un tabel.
Valoarea medie a umiditatii este: Eroarea medie se calculeaza dupa formula: Eroarea medie este: U=31, 655 (4, 59 ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Determinarea Umiditatii Atmosferice
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!