Determinarea Umidității Atmosferice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Ceea ce ne intereseaza pe noi este starea de saturatie a atmosferei. Presiunea vaporilor saturanti depinde de temperatura.

Starea de umiditate a aerului este definita prin starea higrometrica, adica prin raportul procentual dintre presiunea actuala pv a vaporilor de apa si presiunea ps a vaporilor saturanti, considerati la aceeasi temperatura.

, unde U este starea higrometrica (in procente), iar ps si m0s sunt presiunea vaporilor saturanti, respectiv masa vaporilor de apa saturanti, aflati in 1m3 de aer.

Instalatia experimentala este formata din doua termometre, unul uscat si unul umed.

De asemenea, dispozitivul experimental este prevazut si cu un ventilator pentru a mari viteza de evaporare a apei. Termometrul uscat masoara temperatura camerei, iar cel umed masoara temperatura apei, unde S suprafata prin care se produce evaporarea; Pv presiunea actuala a vaporilor pentru care se produce evaporarea; H presiunea atmosferica; l caldura latenta de evaporare a apei. In decursul procesului de evaporare apa accepta caldura Cand termometrul umed arata o temperatura stationara atunci, unde K constanta psihrometrului si H presiunea atmosferica H=760 torri 4. Modul de lucru Se umezeste tifonul termometrului umed cu apa la temperatura camerei, apoi se asteapta pana ce temperatura t a termometrului umed devine stationara. In acest moment se citesc simultan cele doua temperaturi: t a tremometrului uscat si t a termometrului umed.

5. Prelucrarea datelor experimentale Cunoscand valoarea lui K a aparatului, se poate determina starea higrometrica cu ajutorul formulei (5). Datele obtinute se trec intr-un tabel.

Valoarea medie a umiditatii este: Eroarea medie se calculeaza dupa formula: Eroarea medie este: U=31, 655 (4, 59 ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Determinarea Umiditatii Atmosferice
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
391 cuvinte
Nr caractere:
2 558 caractere
Marime:
18.23KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
atmosfera, umiditate
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!