Descrierea formațiunilor noroase

Cuprins referat Cum descarc?

NORII. DELIMITARI CONCEPTUALE
FORMAREA NORILOR
CONVECTIA
RIDICAREA FRONTALA
RIDICAREA OROGRAFICA
TIPURI DE NORI
PRECIPITATIILE
BIBLIOGRAFIE


Extras din referat Cum descarc?

Ce sunt norii?
Un nor este o masa vizibila de picaturi de lichid condensat (APA pe planeta Pamant) sau de cristale de gheata condensate care se gaseste in atmosfera deasupra suprafetei Pamantului sau deasupra unei alte planete ce poseda atmosfera. Exista o ramura speciala a meteorologiei care studiaza norii, nefologia.
Norii se formeaza cand vaporii invizibili de apa din aer se condenseaza in picaturi de apa vizibile sau in cristale de gheata. Acest fenomen se produce in trei modalitati distincte.
Condensarea rezulta din aerul racit de catre unul sau mai multe procese:
convectie
ridicare frontala
ridicare orografica
Cand soarele incalzeste suprafata terestra, aerul ce o inconjoara se incalzeste. Acest aer cald este mai putin dens decat aerul de deasupra lui si la fel se ridica. Aerul se ridica in bule mari cunoscute ca termale.
In timp ce termalele se ridica, aerul din ele se raceste si condensarea vaporilor de apa se produce. Astfel, norii sunt formati. Altitudinea la care se formeaza norii, cunoscut drept nivelul de condensare, depinde de cantitatea de vapori de apa care exista in aer, care el insusi este o functie a temperaturii aerului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Descrierea Formatiunilor Noroase.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!