Descoperă Africa de Sud

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Comunistii au vrut sa ne faca fericiti cu forta: ba, sa fiti fericiti, ca va ia mama dracului! Adica sa mananci bine, sa bei bine, sa dormi bine si la loc comanda!

Ca sa constati ca e incapabil comunismul de guvernare, nu trebuie sa ai doctoratul in stiinte sociale. Orice bou vede ca nu e bun. El vede ca ma-sa rabda, nevasta rabda, copiii rabda. vede tot si totul pute.

A te opune comunismului inseamna a apara puritatea Codului Penal. Comunistii nu trebuie tratati ca infractori politici. Ei trebuie tratati ca infractori de drept comun. Ca hotii de buzunare, ca talharii, ca violatorii de dame. Comunismul e imanentism absolut: el muta complet omul in lumea asta. Comunismul inseamna negatia omului total, ca omul total apartine la cele doua lumi: lumea trecatoare si lumea vesnica. Or, comunismul ancoreaza in dimensiunea lumii trecatoare si in felul asta nu e uman. Pentru ca daca ii spui unui om normal: ma, esti un animal rational muritor si dupa tine raman doar viermi si minerale - iti da cu bata in cap!

M-am gandit sa scriu un pamflet anticomunist si m-am gandit sa iau anticii si modernii, cei mai mari pamfletari pe care-i intalnesc, si sa iau de acolo cele mai acide imagini sau figuri de stil. Si m-am convins ca e un travaliu odios, gratuit, nu face trei parale. Si am ajuns la o intuitie mult mai corecta pentru a defini orice miscare comunista. Iau un Cod Penal cu trihotomia, tripartita diviziune a infractiunilor: crime, delicte si contraventii. Definesc crimele pe rand si contraventiile pe rand si scriu dedesubt: comunismul e infractor la ordinea universala, naturala, prezenta in acest integral Cod Penal. Ei sunt infractori, comunistii, nu oameni politici. De altfel Douglas, ministrul de externe al Americii, a dat o definitie a comunismului: exista in dreptul penal crime continue si crime continuate; comunismul este o crima continua.

Comunistii sunt atat de terestri, ca eu nici nu i-as lasa sa se urce in avion, si intre Bucuresti si Moscova i-as pune sa mearga pe jos, umpland desagii cu mancare din loc in loc. Comunistul stie ca e animal stie ca e rational, si stie ca e absolut muritor. Dar in felul asta, cu toata rationalitatea lui, intre el si dihor nu e nici o deosebire.

Stalinismul e definitia comunismului.

Unde nu e stalinism, dupa trei luni cad de la putere, ca nu sunt in stare sa dea nici. apa. Nu se poate impune comunismul decat cu bata, cu parul!

Nu se poate face economie in comunism si de catre comunisti. Astia nu-s in stare sa conduca nici macar o comuna rurala. Incurca apele, infunda fantanile. Comunismul este un cancer social. Unde se instaleaza, ramane pustiu.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Descopera Africa De Sud
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
477 cuvinte
Nr caractere:
2 372 caractere
Marime:
7.04KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la gimnaziu
Sus!