Delta Dunarii

Cuprins referat Cum descarc?

Cap. I Romania pag. 2
I.1. Pe scurt despre atractiile turistice
ale Romaniei pag. 3
Cap. II Originea Deltei pag. 4
Cap. III Relieful si hidrografia pag. 7
Cap. IV Clima pag. 10
Cap. V Vegetatia pag. 11
V.1. Plaurul pag. 12
Cap. VI Fauna Deltei pag. 15
Cap. VII Rezervatii pag. 21
VII.1. Principalele ecosisteme ale rezervatiei
biosferei Delta Dunarii pag. 23
Cap. VIII Excursii si avantaje turistice pag. 26
Bibliografie pag. 27


Extras din referat Cum descarc?

I. ROMANIA
Suprafata: 237.500 km patrati
Populatia: 22.760.449 locuitori
Densitatea populatiei: 96 locuitori pe km patrat
Capitala si orasul cel mai mare : Bucuresti ( 2.064.474 locuitori )
Limba oficiala: romana
Produse importate: masini, titei, cocs, minereuri fieroase, vehicule , fier
Produse exportate: masini, echipament industrial, cherestea, produse petroliere, cereale, bovine, carne
Moneda nationala: leu
Asezare geografica
Muntii Carpati se extind in directia nord-sud in centrul tarii, continuandu-se prin Alpii Transilvaniei si atingand altitudinea de 2544m in Varful Moldoveanu.
La vest de acesti munti Campia Transilvaniei, un bazin de 400-500m, iar in vest se afla zone de ses cu soluri de loess.
Clima
Clima continentala central-euoropeana se manifesta prin ierni friguroase si veri destul de calde. In Bucuresti temperatura medie a lunii iulie este de 23 grade C, cea a a lunii ianuarie este de -3 grade C, iar cantitatea de precipitatii anuala este de circa 400-500 mm.
Minerit, industrie energetica
Productia de titei este de aproximativ 6,6 milioane tone, iar exploatarea de gaz metan din apropierea Clujului atinge 28.000 metri cubi anual. In Carpatii Occidentali, in Petrosani, se extrag anual 43 milioane tone de lignit. Energia electrica este produsa in proportie de circa 77% de termocentrale, care folosesc lignit, petrol si gaz, iar restul de 23% este dat de hidrocentrale.
Agricultura
46% din suprafata totala este cultivata, iar 19% se foloseste ca pasune. Mai mult de un sfert din populatie este angajata in agricultura.
Terenuri arabile foarte fertile se gasesc in zonele de ses din Campia Transilvaniei, Campia Romana, Moldova si campiile din vestul tarii. Se cultiva pretutindeni grau, porumb, floarea-soarelui, sfecla de zahar si cartofi.
Langa Oradea se cultiva canepa, in Campia Romana tutun, iar in Moldova sunt zone viticole. Fermele au fost colectivizate in timpul regimului comunist, dar in anul 1991 guvernul a permis restabilirea proprietatii private, a parcelelor de pana la 10 hectare. 27% din teritoriul tarii este acoperit din paduri, industria de cherestea si mobila sunt dezvoltate.
Industria
Industria grea cuprindea otelariile din Hunedoara si Resita, iar industria chimica este si ea prezenta in majoritatea oraselor mai mari.
Dezvoltarile actuale au vizat mai ales cresterea productiei de bunuri de larg consum.
Transportul
Lungimea totala a retelei feroviare in Romania, reprezentand cele mai insemnate cai pentru transportul de marfa, este de 11.348 km, din care 3328 km sunt electrificati. Reteaua de drumuri publice totalizeaza 72.799 km, din care mai putin de jumatate sunt drumuri asfaltate.
Orase
Bucuresti, pe malul Dambovitei, este cel mai mare centru industrial al tarii. 51% din populatia Romaniei traieste in mediul urban, iar acest procent este in continua crestere. Al doilea oras ca marime este Brasovul. Constanta 350.476 locuitori este cel mai mare port.
I.1. Pe scurt despre atractiile turistice ale Romaniei
Caracteristica dominanta a reliefului Romaniei o constituie marea varietate a acestuia. In jurul unui pitoresc podis central, Podisul Transilvaniei, se desfasoara pe o lungime de 800 km, Carpatii romanesti. Lantul Carpatilor cuprinde masive ce depasesc 2000 m si unele chiar 2500 m, reprezetand locuri atragatoare pentru cei dornici de ascensiuni. Vai prapastioase, chei de o mare frumusete cum sunt: Cheile Bicazului, ale Argesului, ale Dambovitei, ale Turzii etc., dau o nota de frumusete salbatica acestor munti. Intr-o serie de masive, indeosebi in Fagaras si Retezat se intalnesc lacuri glaciare: Bucura, Balea etc. O mare valoare turistica o au si pesterile situate in zona carpatica: Scarisoara, pestera Muierii, Dambovicioara, pestera Ursilor etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Delta Dunarii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!