Cortina D'ampezzo

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cortina este considerata una dintre cele mai pitoresti statiuni din Italia, destinata clientilor de lux. Peisajul este aproape dramatic, fiecare coltisor fiind demn de a aparea intr-o ilustrata artistica. Italienii sustin ca statiunea personifica stilul de viata al urmasilor Romei, inclusiv pasiunea italienilor pentru ,,la dolce vita". Aici poti intalni frecvent celebritati, dar si indragostiti in luna de miere, veniti din toate colturile lumii, atrasi atat de atmosfera statiunii, cat si de conditiile ideale pentru schi, cu partii pentru toate gusturile, inclusiv pentru snowboard sau pentru amatorii de alpinism.

Din punct de vedere administrativ, statiunea este situata in regiunea Veneto (provincia Belluno),iar din punct de vedere fizico-geografic se afla in zona alpina centrala,in Alpii Dolomiti. Amplasata intr-o depresiune intramontana de origine glaciara,la aproximativ 1200m,statiunea este inconjurata de masive ce depasesc adeseori 3000m (Cristallo,Tofane,Pelmo,Civetta,Antelao).

Statiunea de la poalele muntilor inconjurata de paduri de brad, molid si pin, ofera in orice anotimp o atmosfera de liniste si deconectare.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cortina D'ampezzo.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
555 cuvinte
Nr caractere:
3 246 caractere
Marime:
8.20KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
zona aplina, statiune, turisti
Predat:
la liceu
Sus!