Cortina D'ampezzo

Extras din referat Cum descarc?

Cortina este considerata una dintre cele mai pitoresti statiuni din Italia, destinata clientilor de lux. Peisajul este aproape dramatic, fiecare coltisor fiind demn de a aparea intr-o ilustrata artistica. Italienii sustin ca statiunea personifica stilul de viata al urmasilor Romei, inclusiv pasiunea italienilor pentru ,,la dolce vita". Aici poti intalni frecvent celebritati, dar si indragostiti in luna de miere, veniti din toate colturile lumii, atrasi atat de atmosfera statiunii, cat si de conditiile ideale pentru schi, cu partii pentru toate gusturile, inclusiv pentru snowboard sau pentru amatorii de alpinism.
Din punct de vedere administrativ, statiunea este situata in regiunea Veneto (provincia Belluno),iar din punct de vedere fizico-geografic se afla in zona alpina centrala,in Alpii Dolomiti. Amplasata intr-o depresiune intramontana de origine glaciara,la aproximativ 1200m,statiunea este inconjurata de masive ce depasesc adeseori 3000m (Cristallo,Tofane,Pelmo,Civetta,Antelao).
Statiunea de la poalele muntilor inconjurata de paduri de brad, molid si pin, ofera in orice anotimp o atmosfera de liniste si deconectare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cortina D'ampezzo.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!