Coreea de Nord

Extras din referat Cum descarc?

Republica Populara Democratica a Coreei, este un stat care se intinde in partea de nord a peninsulei Coreea situata in nord-estul Asiei. Ea este vecina cu China (1.416 km de frontiere comune), Rusia la nord (19 km de frontiere), iar in sud cu Coreea de Sud (238 km de frontiera). Aceasta ultima frontiera este constituita in zona demilitarizata (DMZ), care este in realitate cea mai militarizata din lume. Japonia, vecinul maritim al Coreei, nu are frontiera terestra cu ea, dar sunt despartite de Marea Japoniei.Partidului Muncitorilor din Korea este la putere din 1948. Kim Jong-il este Secretar General al partidului si liderul suprem al tarii.
Deplasarile strainilor in R.P.D.Coreena sunt posibile numai cu insotitori nord-coreeni. Indiferent de scopul deplasarilor strainii vor fi insotiti permanent de un ghid autohton si vor putea merge numai in acele locuri agreate de insotitor. In capitala Phenian sunt posibile scurte iesiri din hoteluri, fara insotitor. Strainii nu au permisiunea de a folosi mijloacele de transport in comun pentru persoane, fiind refuzati la punctele de vanzare a tichetelor de transport. In fata hotelurilor si a magazinelor importante exista statii de taxiuri, insa inchirierea lor de catre straini este dificila, daca acestia nu sunt insotiti de un ghid sau translator nord-coreean. 
Deplasarile in afara capitalei sunt posibile cu aprobarea autoritatilor. Ghidul firmei turistice/institutia nord-coreeana gazda are ca sarcina obtinerea aprobarilor de calatorie. La intrarile/iesirile in/din orase si in intersectiile importante se afla puncte de control al traficului, unde se face verificarea documentelor de identitate si a aprobarilor de calatorie. 
Reglementari vamale 
La intrarea/iesirea in/din R.P.D.Coreeana, se completeaza o declaratie vamala care cuprinde intrebari exacte privind posesia urmatoarelor articole: bani, arme, munitie, explozivi, arme albe, medicamente, droguri, otravuri, telefoane celulare sau alte mijloace de comunicare, dispozitive GPS, bunuri de patrimoniu cultural si stiintific, publicatii. Aparatura de comunicatii si dispozitivele GPS vor fi lasate in custodie la vama si recuperate la plecare. 
Introducerea si scoaterea de moneda nord-coreeana din R.P.D. Coreeana este interzisa. Introducerea si scoaterea de valuta din R.P.D. Coreeana nu este limitata ca suma, dar trebuie declarata la vama. Nu este indicat importul de materiale tiparite in limba coreeana, CD-uri, DVD-uri sau alte materiale purtatoare de informatie, care ar putea fi considerate contrare principiilor politice sau morale nord-coreene sau care au caracter de denigrare la adresa R.P.D. Coreene. 
Lipsa libertatii de orice gen (definitoriu: este practic interzisa parasirea tarii); saptamanal, fiecare cetatean este obligat sa ia parte la cursuri de indoctrinare si la sedinte de autocritica; aparatele TV si radio sunt in asa fel confectionate incat doar posturile oficiale, de stat, pot fi receptionate; deplasarile in interiorul tarii se fac numai cu acordul autoritatilor; cel putin 40 de jurnalisti au fost " re-educati" incepand cu mijlocul anilor '90 pentru erori de genul scrierii gresite a numelui unui oficial comunist. 
Sistem concentrationar atroce: inchisori, lagare de munca fortata; pedeapsa cu moartea se poate da pentru 47 de capete de acuzare; aproximativ 200.000 de detinuti politici; raporturi dese de abuzuri si torturi (de exemplu, strivirea cefei cu ciocanul, apa turnata peste corpul detinutilor in plina iarna, batai sistematice); raspundere familiala pentru delict.


Fisiere in arhiva (1):

  • Coreea de Nord.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!