Climatologie turistica

Extras din referat Cum descarc?

Bucuresti:
Spatiul urban al Bucurestilor reprezinta o unitate teritoriala distincta in cadru Campiei Romane. Orasul se afla situat in S-SE Romaniei, in Campia Vlasiei, la 54-90 m alt.,pe raurile Dambovita si Colentina, la 60 km N de fluviul Dunarea.
Londra:
Londra acopera o suprafata de 1579 kmp si este port pe Tamisa (fondat pe malul de nord ), rau navigabil cu o influenta majora in dezvoltarea orasului. 
Asocierea spatiala a conditiilor fizico-geografice a dat nastere unor peisaje asupra carora interventia omului s-a manifestat simtitor. Se deosebesc astfel: peisajul litoralului, peisajul campiilor si depresiunilor, peisajul colinelor si culmilor muntoase. 
In campii (Campia Glasgow, Campia Liverpool, Campia din jurul golfului Solway) apar uneori martori de eroziune apartinand treptelor inalte. Asupra unei bune parti a campiilor si-a pus amprenta modelarea glaciara lasand urme evidente. Sub palcurile de paduri, care altadata aveau o mult mai mare raspandire se intalnesc soluri brune de padure iar in campii soluri de lande (pe nisipuri).
Seattle:
Seattle (,,Emerald City"), este cel mai mare oras din regiunea numita Pacific Northwest a Statelor Unite ale Americii. Este situat in partea de nord-vest a statului Washington, intre Puget Sound si lacul Washington, la aproximativ 174 de km de granita canadiano-americana, in comitatul King, fiind resedinta acestuia. Orasul este construit pe 7 dealuri - Capitol Hill, First Hill, West Seattle, Beacon Hill, Magnolia, Denny Hill si Queen Anne.
Datorita amplasarii orasului pe dealurile de pe malul Puget Sound si formelor de relief distincte, fiecare cartier al orasului capata propriul sau caracter unic. Orasul este delimitat in partea de sud-est de Muntele Rainier (cel mai inalt munte al lantului Cascadelor si de asemenea, cel mai inalt din statul Washington - 4.392 m), de Muntele Baker in partea de nord-est, iar in partea de vest a statului se afla Muntii Olimpici, ce reprezinta un lant muntos din Peninsula Olimpica.
2.Date generale meteorologice si climatice
Clima regiunii este clasificata ca fiind oceanica sau temperat maritima, cu ierni reci si umede si veri calde si relativ uscate. Temperatura medie este de 1,7? in luna ianuarie si de 23,8? in luna august. In ceea ce privesc precipitatiile, luna noiembrie se inregistreaza ca fiind cea mai ploioasa din an, cu o medie de 167 mm/an, iar luna cu cele mai putine precipitatii, cu media de 18 mm/an este luna iulie. Apa cuprinde aproximativ 41% din suprafata totala a orasului Seattle si este impartit in jumatate de canalul format de Lacul Washington (este un lac cu apa dulce si este cel mai mare lac din Comitatul King).
Orasul Seattle nu este imun la dezastrele majore. Regiunea se situeaza pe primul loc in tara in ceea ce priveste numarul de pericole cu care se confrunta acesta, precum furtuni de iarna, alunecari de teren, inundatii si cutremure.
Tsunamiurile generate de ocean nu au un efect mare in Seattle, deoarece un val de tsunami trebuie sa faca un viraj de 90 de grade pentru a ajunge la oras si zona de coasta complexa Puget Sound actioneaza ca o bariera. Efectul cel mai probabil pe care l-ar produce un tsunami din Pacific orasului Seattle ar fi sub forma unor curenti puternici. 
In Seattle se produc trei tipuri diferite de cutremure, fiecare provenind din diferite surse din pamant. Imaginea de mai jos arata unde se produce fiecare tip de cutremur si furnizeaza informatii cu privire la ratele maxime de magnitudine si de aparitia acestora pe baza probelor geologice de-a lungul ultimilor 10.000 de ani.


Fisiere in arhiva (1):

  • Climatologie turistica.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

- Puget Sound Clean Air Agency - Air Quality Right Now
- State of Washington-Department of Ecology-Air Quality Program
- Washington Smoke Information Blog
- www.numbeo.com/pollution/in/Seattle
- www.seattlebikeblog.com/2014/08/14/clean-air-agency-expands-picture-of-seattle-air-quality-using-collectors-mounted-on-bikes/
- www.seattletimes.com/seattle-news/seattle-areas-air-quality-gets-poor-grades/
- www.usclimatedata.com/climate-on-your-site
- seattleanne.com/best-time-to-visit-seattle
- www.usclimatedata.com/climate/seattle/washington/united-states/uswa0395
- www.holiday-weather.com/seattle/averages/
- seattlecitygis.maps.arcgis.com/apps/MapSeries/index.html?appid=0489a95dad4e42148dbef571076f9b5b
- www.bestplaces.net/health/city/washington/seattle
- travel.usnews.com/Seattle_WA/When_To_Visit/
- www.greaterseattlehotels.com/about/weather_and_climate_seattle.htm
- seattletravel.com/weather/
- www.seattletimes.com/seattle-news/seattle-areas-air-quality-gets-poor-grades/


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!