China

Extras din referat Cum descarc?

Principalele unitati morfostructurale sunt : Marea Campie Chineza, desfasurata de la paralela 40 grade lat. N pana la fluviul Chang Jiang. In spatiul ei, activitatea agricola multimilenara, asociata cu densitatea mare a populatiei, a dus la distrugerea aproape totala a vegetatiei naturale. Solul foarte fertil este datorat depunerilor groase de aluviuni transportate de reteaua hidrografica si cele doua mari fluvii : Galben si Albastru.
Campia Songhua Jiang are o dezvoltare tentaculara cu numeroase suprafete mlastinoase si lacustre. Pe substrat cristalin s-a format Podisul Guizhon (1400-1500m) -o unitate formata in urma cutarii scoartei terestre in mezozoic. Se constata prezenta unor forme carstice care se ridica deasupra platoului calcaros denudational.
Bazinul Rosu-bazin intramontan, depresiune de origine tectonica, inconjurata de edificii montane. Prezinta un relief alcatuit din inaltimi incadrate de compartimente mai coborate. Acesta este umplut cu gresii rosii Muntii Nan-Ling-Wuyi-Shan, de varsta paleozoica au fost afectati de cutarile Yenshan, sunt foarte fragmentati, culmile fiind separate de depresiuni sculptate in roci moi. Alt. Max. ajunge la 1726m. Podisul Yunnan pozitionat in SV Chinei este fragmentat de afluentii fluviilor Menkou si Chang Jiang care i-au imprimat un aspect montan. In substrat predomina rocile carbonatice.
Muntii Da Hinggan Ling au altitudini de peste 2000m modelati in timpul cutarilor mezozoice si tertiare. Muntii Xiao Hinggan Ling, insotesc valea Amurului. Desertul Taklamakan, desert nisipos si pietros, caracterizat prin continentalism excesiv; Regiunea de graben-Junggar Pendi- regiune flancata de munti de peste 6200m altitudine, rezultat la sfarsitul jurasicului si inceputul cretacicului, ca urmare a miscarilor verticale.
Desertul Gobi, importanta regiune areica, a carui suprafata trece si pe teritoriul Mongoliei prezinta numeroase depresiuni alungite pe directia E-V, Desertul Alashan cu dune de nisip si relief rezidual, situat in extremitatea SE-ica a desertului Gobi.
Podisul Tibet, denumit si, acoperisul lumii, ocupa o suprafata de 25000km2, ridicat la peste 4000m alt. de cutarile paleogene. In era cuaternara a fost in intregime acoperit de ghetari.
Este presarat cu peste 1000 de lacuri, situate in partea de N. Este impartit in Xizangul Oriental si Xizangul Occidental, caracterizat printr-un grad ridicat de uscaciune si existenta unui numar mare de lacuri sarate si regiuni areice.
Podisul Kianglang, pozitionat in partea central-nordica a Tibetului, prezinta numeroase conuri vulcanice, lacuri si mlastini. Aria Montana Karakorum-Himalaya este cea mai reprezentativa regiune cu peisaj alpin. In evolutia paleogeografica a lantului montan se disting perioadele cretacic si paleogen, cand in geosinclinalul Tethin, aflat la periferia sudica a scutului Tibetan s-au acumulat depozite sedimentare.
Muntii Himalaya reprezinta o adevarata axa geografica a Asiei cu lungime de aproape 2500 km ...


Fisiere in arhiva (1):

  • China - Varianta 4
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!