Centrul Pamantului

Extras din referat Cum descarc?

Cu cinci miliarde de ani in urma Pamantul s-a format dintr-un conglomerat de praf cosmic, permanent bombardat de meteoriti si comete. Uriasa cantitate de energie eliberata de acest bombardament a topit intreaga planeta care inca se raceste si in prezent. Materialele mai dense cum ar fi fierul (Fe) din meteoriti s-a scufundat pana in nucleul Pamantului, in timp ce materialele mai usoare, ca silicatii sau oxizii si apa de la comete s-au ridicat la suprafata.
Pamantul este compus din mai multe straturi: 
- Crusta (scoarta) care contine partea de la suprafata, pamantul si oceanele. Crusta este groasa de 4 km sub ocean si 40 de km pe continente. Cea mai mare temperatura in adancime este de 870 C?. Scoarta este cea mai subtire dintre cele patru straturi si este compusa din materiale mai usoare cum ar fi calciul, sodiul, silicatii etc. Fiind relativ rece, scoarta este solida si friabila astfel incat pot aparea fracturi ce pot duce la cutremure.


Fisiere in arhiva (1):

  • Centrul Pamantului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!