Centrale Hidroelectrice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Centralele hidroelectrice sunt niste mecanisme folosite la uzinele electrice unde sunt invartite de turbine sau motoare puternice si folosesc puterea apelor pentru producerea electricitatii.

Capacitatea unei centrale hidroelectrice depinde de cantitatea de apa care trece pe secunda prin turbine, precum si de inaltimea de cadere a apei (in general, nu este vorba de o cadere in sensul propriu-zis, ci de o curgere). In natura insa, de cele mai multe ori exista fie cantitati mari de apa (la fluvii), fie inaltimi mari de cadere (in regiuni muntoase).

In consecinta, centralele hidroelecrice se clasifica in:

-centrale cu o inaltime de cadere pana la 50 m, numite instalatii de joasa presiune, si centrale cu inaltimi de cadere de peste 50 m, denumite instalatii de inalta presiune.

Pentru acest tip de centrala exista turbine hidraulice corespunzatoare pentru actionarea generatoarelor. In instalatii de joasa presiune, axul turbinei adeseori este asezat vertical; in mod corespunzator trebuie sa fie montat si generatorul. Acest generator are in general o turatie mai mica decat un turbogenerator si ca este inzestrat cu un rotor cu diametru mare si poli aparenti.

Centralele hidroelectrice de joasa presiune le gasim in primul rand pe langa cursuri de apa. Apa este acumulata printr-un baraj si curge la turbine. Daca nu vrem sa inundam prin baraj regiuni intinse

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Centrale Hidroelectrice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7.3/10 (7 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
510 cuvinte
Nr caractere:
2 519 caractere
Marime:
7.45KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
resurse, energie, apa
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Ştiinţe ale naturii
Sus!