Buletin Informativ - Orasul Brasov

Extras din referat Cum descarc?

Orasul Brasov, asezare urbana de interes turistic inzestrata cu monumente din diferite perioade istorice - un oras muzeu. Brasovul constituie, de asemenea, punctul de plecare spre reteau statiunilor si cabanelor din zona montana invecinata.
Brasovul se dezvolta azi mai tare ca niciodata. Orasul atrage investitii si tot mai multi oameni vor sa investeasca, traiasca si sa calatoreasca aici. Brasovul este o locatie pentru afaceri in plina dezvoltare. In urmatorii 10 ani ne asteptam ca evolutia ascendenta sa continue, creand astfel locuri de munca si oportunitati de afaceri noi.
Brasovul este atestat documentar in anul 1234 in Catalogul Ninivensis cu numele de Corona. In a doua jumatate a secolului al XIV-lea
, este confirmat drept centru administrativ si eclesiastic al Tarii Barsei (Corona, Kronstadt, Brasso), "oras liber regal", unul dintre centrele economice si culturale ale Transilvaniei.
Veche de peste 500 de ani ,Biserica Neagra este cel mai reprezentativ monument istoric al Brasovului,cea mai mare biserica gotica din Transilvania si,dupa cum afirma unii istorici,cel mai mare edificiu religios intre Viena si Istanbul.Mai mul decat atat ,inauntrul ei se afla unul dintre cele mai mari orgii din Europa si cea mai mare colectir de covoare vechi din Asia Mic
Turnul Alb situat pe o stanca a fost construit in anul 1494 si are forma unui semicerc inchis, cu partea dreapta orientata spre oras. Constructia avea 5 nivele iar inaltimea varia intre 18-20 metrii in functie de denivelarile solului. Denumirea de alb provine de la aspectul lui, fiind tencuit si varuit in alb. Partea de sus a turnului este dotata cu creneluri iar pe peretii laterali se vad si astazi niste jgheaburi iesite in consola de unde ploua cu pietre peste atacatori. Intrarea in turn fiind la mare inaltime accesul era posibil doar prin intermediul unor scari mobile. Marele incendiu din 1689 a cuprins si turnul alb, urmarile lui au fost inlaturate doar in 1723, cand turnul a fost restaurat. In conceptia de aparare a orasului acest turn era aparat de breasla cositorarilor si aramarilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Buletin Informativ - Orasul Brasov.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!