Bucuresti

Extras din referat Cum descarc?

Piata Universitatii este o piata importanta in Bucuresti. Este kilometrul zero al retelei de sosele a Romaniei, forma ei este dupa modelul haussmanian de "Mare-Intersectie" - "La Grande Croisee" delimitand axele nord-sud, est-vest astfel se incurajeaza modernizarea urbana prin influenta pariziana. Aici se gasesc cladirile Universitatii Bucuresti, Teatrului National "I. L. Caragiale" si Hotelului Intercontinental.
Aici au avut loc evenimentele din primavara anului 1990, intre 13 si 15 iunie, in timpul guvernarii FSN.
Evenimentele de masa petrecute in Piata Universitatii din Bucuresti intre 22 aprilie si 15 iunie 1990 sunt cunoscute drept manifestatiile din Piata Universitatii. Initiate din pricina nemultumirii generale cu privire la evolutia vietii politice din Romania post-decembrista, protestele vor fi oprite prin aducerea muncitorilor din mine in capitala pentru a ii forta pe participanti sa renunte. Manifestatiile au fost supranumite ,,Golaniada"', titlu provenind din apelativul ,,golan", folosit indeosebi de catre presedintele Ion Iliescu cu referire la protestatari.
Banca Comerciala Romana isi inscrie numele pe lista bancilor comerciale nou create si reorganizate dupa 1989. Ea este o institutie speciala, ce poate fi considerata o banca noua pentru ca actul sau de nastere poarta data de 1decembrie 1990, dar in acelasi timp , prin activitatea pe care o desfasoara in cadrul Bancii Nationale din care se desprinde este deopotriva o banca cu traditie in domeniul bancar. Inceputul a fost foarte dificil . In afara unui act de identitate , unei banci ii mai sunt necesare un sediu central , o retea de unitati , personal suficient, capital , clienti si o gama adecvata si tentanta de produse si servicii utile pentru acesti clienti.
Conducerea Bancii Comerciale Romane a reusit sa aduca banca la parametrii deja cunoscuti si confirmati pe plan intern si international. In pofida greutatilor intampinate , B.C.R. , bine condusa , a devenit astazi una din cele mai puternice si prestigioase banci romanesti .
Infiintata prin Decretul nr. 756 din 4 / 16 iulie 1864 al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza si reclamandu-se ca succesoare a structurilor de invatamant superior inaugurate de Academia Domneasca (1694), Universitatea din Bucuresti a contribuit si contribuie in mod decisiv la dezvoltarea si modernizarea invatamantului, stiintei si culturii romanesti.
Universitatea din Bucuresti este una din cele mai importante institutii de invatamant superior din Romania. In cei 144 de ani de existenta, ea a ajuns sa aiba un solid prestigiu national si international. 
In mod obisnuit, in tara si in strainatate, Universitatea din Bucuresti este considerata cea mai importanta institutie de invatamant, cercetare si cultura din Romania. Numeroasele generatii de studenti si profesori au reusit sa impuna Universitatea noastra ca una din institutiile de referinta pentru intreaga societate romaneasca. Iar recunoasterea internationala nu a intarziat sa apara. Sondajul efectuat anul trecut de cunoscuta publicatie The Times Higher Education Supplement, plasa institutia noastra academica intre primele 500 ale lumii, fiind singura universitate din tara prezenta in acest top international de prestigiu.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bucuresti.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!