Bazinul hidrografic al raului Basca

Extras din referat Cum descarc?

Caracterizarea generala a bazinului hidrografic Basca Roziliei
Bazinul hidrografic Basca Roziliei este situat in sud-estul tarii in cadrul Carpatilor de Curbura, in partea de nord-vest este limitat de Muntii Intorsurii, la nord cu Muntii Vrancei si raul Zabala, la est cu Muntii Vrancei si Subcarpatii, in sud numai cu Subcarpatii, iar spre vest cu raul Buzau. Bazinul hidrografic al raului Basca Roziliei este format prin confluenta raurilor (Basca Mare si Basca Mica) acesta este afluent de stanga al Buzaului.
Pozitia geografica a bazinului hidrografic al raului Basca
Pozitia Bazinului Basca Roziliei Delimitarea subbazinelor in Bazinul 
in cadrul Bazinului Buzau hidrografic Basca Roziliei
Reteaua hidrografica
In bazinul hidrografic Basca Roziliei reteaua hidrografica este bine organizata si are un regim de scurgere permanent, iar organismele torentiale s-au dezvoltat pe versantii vailor din depresiunile intramontane datorita despaduririlor necontrolate. In cuprinsul zonei montane a flisului intern si a celui extern ce cuprinde bazinul hidrografic Basca Roziliei, unde rocile predominante sunt: conglomerate, gresii si calcare, acestea favorizeaza scurgerea superficiala,exceptie fac rocile calcaroase din zona flisului care se caracterizeaza prin prezenta unor cursuri cu regim de scurgere semipermanent cu secare o data la 2-3 ani.
Riscuri in bazinul hidrografic Basca Roziliei
Riscurile nu sunt limitate spatio-temporal ele se pot produce oriunde si oricand, acestea afecteaza toate geostructurile terestre naturale, sociale si tehnice de la nivel local, regional si global; Riscul este reprezentat de inundatii si seceta (fenomene extreme) dintr-un anumit areal el se leaga de calculul de asigurare care nu reprezinta altceva decat anticiparea sigurantei in acel areal. Elementele de risc se gasesc in areale cu diferite grade de vulnerabilitate si cuprind: populatia, cladiri, activitatile economice, serviciile publice, utilitatile.
Dintre fenomenele de risc in bazinul Basca Roziliei inundatiile reprezinta cele mai frecvente fenomene de risc, producand pagube majore, avand consecinte grave, sunt o consecinta a evolutiei climatice globale si a factorului antropic. Datorita variatiilor mari in timp si spatiu a temperaturii si a altor elemente climatice, inundatiile practic se pot produce in orice perioada a anului, dar mai ales in acest areal in perioada aprilie-septembrie. Structura geologica si compozitia litologica a zonei in sectorul montan datorita impermeabilitatii rocilor nu permite o infiltratie masiva in subsol, reducand la minim rolul drenajului subteran, dar reprezinta si o vulnerabilitate majora datorita energiei de panta mare, ce determina alunecari de teren si procese de torentialitate. 
Factorii care determina fenomenele de risc in Bazinul Hidrografic Basca Roziliei 
Cele mai vrecvente hazarduri natural care afecteaza bazinul hidrografic al raului Basca extins pe suprafata de 785,1km2 in Carpatii de Curbura sunt viiturile si inundatiile.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bazinul hidrografic al raului Basca.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Frasineanu, Mihaela, 1999, Relatii geografice intre conditiile climatice si reteaua hidrografica din Carpatii de Curbura,
Analele Universitatii,"Spiru Haret", Seria Geografie, 1999-2
Petre, Gastescu, Petre Bretcan, 2009, Hidrologie Continentala si Oceanografie, Editura Transversal, Targoviste, 118 p
Salajan Lidia, 2009, Fenomene hidrologice de risc in bazinul Basca 1975 si 2005.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!