Bahamas

Extras din referat

Bahamas este localizat in Oceanul Atlantic la nord de Cuba si la est de Florida si Statele Unite ale Americii. Este un stat nord-american cu capitala la Nassau, format din doua mii de atoli si 700 de insule. Sistemul politic este monarhia constitutionala, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii reprezentata de guvernatorul general Arthur D. Hanna. Au o democratie parlamentara, avand un Parlament bicameral: Senatul cu 16 locuri, acestia sunt numiti pentru o perioada de 5 ani de catre guvernatorul general la sugestiile Primului Ministru si liderul opozitiei.
Insulele din acest arhipelarg au corali si dealuri mici si rotunjite. Clima este tropical maritima cu influente din apele calde Gulf Stream. Perioada mai rece din Bahamas se inregistreaza in Martie-Aprilie, Noiembrie-Decembrie cu temperaturi sub 30 de grade Celsius. Din luna Mai pana in octombrie este sezonul ud si se inregistreaza cele mai mari temperaturi. In perioada Mai-Noiembrie pot aparea uragane. Resursele naturale intalnite in Bahamas sunt cele minerale, se extrag cantitati mici de sare, creta si aragonit. Agricultura nu asigura decat 20% din necesarul intern de produse alimentare facandu-se eforturi mari pentru marirea produselor agricole (citrice, legume, trestie de zahar etc.), industria fiind afectata de inchiderea in anul 1998 a Rafinariei de petrol de la Freeport. Pescuitul are o pondere apreciabila mai ales pe parte langustelor. Au o solida reputatie internationala prin cele peste 50 de recorduri la pescuit. Sectorul financiar a devenit al 2 lea ca importanta in turism, Bahamas avand sedii peste 400 de banci. veniturile obtinute de Bahams sunt din acordarea pavilionului de complezenta, flota din pavilion Bahamas insumand 1061 de nave cu o capacitate de transport de 33, 1 mii t. r. b. Portul Nassau poate primi cele mai mari nave de pasageri. Turismul ofera locuri de munca la jumatate din populatia arhipelargului si reprezinta jumatate din PIB in Bahamas.
Bahamas este unul din locurile unde sunt cei mai eficienti bodyguarzi ai averilor fabuloase, celebrele off-shore-uri, care permit investitorilor din alte tari sa-si pastreze anonimatul. Astfel nicio institutie nu poate afla cine sta in spatele capitalului care provine din paradisuri fiscale. Locuitorii din acest stat nu platesc taxe pe venit si nici taxe pe vanzari. Majoritatea veniturilor provin din tarife si taxe pe importuri.
Descoperiri arheologice arata faptul ca insulele din Bahamas au fost locuite inca din anul 300-400 e. n. Intre anii 900-1500 e. n. s-au stabilit indienii Lucayan. Acestia erau pasnici, fermieri care locuiau in colibe de paie, foloseau unelte de piatra si isi fabricau singuri vasele de olarit. Ei erau avansati din punct de vedere politic, social si religios.
La 12 Octombrie 1492 Cristofor Columb punea piciorul pentru prima data pe pamantul Americilor. prima insula pe care a intalnit-o a fost Guanahani, numita astfel de carte indienii Lucayan, numita mai apoi de Columb, San Salvador.
Vazand marea putin adanca din jurul insulei, Cristofor ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Bahamas.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!