Previzualizare referat:

Extras din referat:

Limba oficiala: Engleza, vorbita ca limba materna de peste 15 milioane locuitori si ca limba de comunicare interetnica de toata populatia.

Impartirea administrativa: 6 state (New South Wales, Queensland, South Australia, Tasmania, Victoria, Western Australia) si 2 teritorii (Australian Capital Territory, Northen Territory). Forma de stat: Stat federal parlamentar, conform Constitutiei federale intrate in vogoare la 1. 01. 1901. Membra in Commanwealth, Puterea legislativa din guvernatorul general (ca reprezentant al suveranului britanic), Senatul si Camera Reprezentantilor. Votul este obligatoriu, neexercitarea lui fiind considerata o infractiune. Puterea executiva este detinuta de suveranul britanic si este exercitata de guvernatorul general asistat de Consiliul Federal Executiv condus de un prim-ministru, numit de guvernatorul general.

Ministrii sunt, sau trebuie sa devina, in decurs de 3 ani, membrii ai Parlamentului. Consiliul federal executiv este raspunzator un fata Parlamentului. Fiecare stat are propria Constitutie, care trebuie sa Cu Constitutia Federala. Puterea legislativa in stat este exercitata de Parlament, care, cu exceptia statului Queensland, sunt bicamerale fiind formate dintr-o Camera Superioara (Consiliul legislativ) si o Camera Inferioara (Adunarea legislativa sau Camera Adunarii). In fiecare stat puterea executiva este detinuta de un guvernator, reprezentandu-l pe suveran, care il numeste, asistat de un Guvern (cabinet sau Consiliul executiv), condus de un premier.

Partide politice: P. Laburist Australian (format in 1891), P. Liberal din Australia (format in 1944), P. Democratilor Australieni (format in 1977), P. National ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Australia - Varianta 2
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
233 cuvinte
Nr caractere:
1 612 caractere
Marime:
6.66KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la gimnaziu
Sus!