Atractii Turistice Si Viata Culturala In Paris Palatul Chaillot Turnul Eiffel

Extras din referat Cum descarc?

gradini, piete, bulevarde si poduri ale Parisului alcatuiesc unul dintre cele mai mari peisaje citadine din lume. Un loc impresionant din care se poate vedea orasul este Palatul Chaillot, care se afla pe malul drept al Senei.
Internationala din 1937. El a inlocuit Palatul Trocadero, o structura ramasa de la Expozitia Internationala din 1878; este alcatuit din doua pavilioane separate, fiecare dintre ele extinzand o aripa curbata. Musee de l Homme, Muzeul Naval, Muzeul Monumentelor Franceze si Muzeul Cinematografului SUNT SITUATE AICI. Sub terasa care desparte cele doua sectiuni se afla doua teatre, Teatrul National Chaillot si o mica sala care serveste drept unul dintre cele doua cinematografe ale filmotecii nationale. Terasa care este marginita de statui, ofera o slendida vedere asupra Parisului.
Panta descendenta catre fluviu a fost transformata intr-un parc cu terasa, al carui centru este insufletit de fantani, cascade si bazine. Acvariul Trocadero se afla intr-o grota aflata la cativa pasi de parc.
Expozitia Internationala din 1889, in ciuda opozitiei sustinute a personalitatilor nationale care il considerau nesigur si urat. Cand concesiunea Expozitiei a expirat in 1909, turnul de 300 m urma sa fie demolat, dar valoarea sa ca antena pentru transmisii radio l-a salvat. Elementele adaugate pentru transmisiile de televiziune i-a suplimentat inaltimea cu 17 m. Din punctul cel mai inalt al celor trei platforme, vederea se intinde pe mai mult de 64 km. De la doi acrii ai turnului, un imens camp, Champ de Mars (Campia lui Marte), se intinde pana la Scoala Militara, care a fost construita intre 1769-1772 si continua sa fie folosita de Colegiul de Razboi. Champ de Mars care a servit initial drept teren de parada al scolii, si a fost scena a doua mari adunari in timpul Revolutiei Franceze: cea a Federatiei (1790) si cea a Fiintei Supreme (1794). In spatele Academiei Militare se afla cartierul general al Organizatiei pentru Educatie, Stiinta si Cultura, ONU, UNESCO. Cladirea inaltata in 1958 a fost proiectata de un trio international de arhitecti si decorata de artisti ai tarilor membre.
Invalides, infiintat de Ludovic XIV pentru a adaposti 7. 000 de veterani in varsta sau invalizi. Enormul corp de cladiri a fost terminat in cinci ani (1671-1676). Domul placat cu aur care se ridica deasupra cladirilor spitalului apartine bisericii Saint Louis. Domul a fost proiectat de Jules Hardouin-Mansart, care a utilizat un stil cunoscut in Franta ca iezuit deorece este derivat din prima biserica a iezuitilor din Roma, construita in 1568. Bisericile Academiei Franceze, Spitalul Val de Grace si Sorbona, (toate din sec. XVII) au urmat acest stil. In capelele Sfantului Ludovic se afla mormintele fratilor lui Napoleon, Joseph si Jerome, al fiului sau (al carui trup a fost readus de la Viena in 1940 de Adolf Hitler) si ale maresalilor Frantei. Imediat sub cupola se afla un sarcofag de porfir rosu care acopera sase sicrie, unul in interiorul celuilalt, ce ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Atractii Turistice Si Viata Culturala In Paris Palatul Chaillot Turnul Eiffel
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!