Arhipelegul Maldive

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Mica , inghesuita si cu o populatie densa , Male nu are nimic spectaculos , dar este capitala unica in felul ei. Este un oras foarte curat , plin de moschei , piete si de o multime de stradute mici care ii dau farmec deosebit. Uneori , Male pare un orasel de tara adormit , chiar daca pretutindeni poti zari cladiri moderne si locul freamata , fiind gata sa explodeze.

Insula Male are o lungime de doar 2 km si o latime de 1 km si este intesata de cladiri , strazi si de doar cateva spatii deschise , bine folosite. Oficial populatia numara 65000 locuitori , dar impreuna cu lucratorii straini si cu cei aflati in trecere 100000 de locuitori. Suprafata ar fi mai mare dar restul spatiului a fost folosit pentru construirea unui aeroport si al altor constructii. In momentul actual , se fac tot felul de planuri in vederea extinderii orasului astfel incat sa se reduca aglomeratia.

Printre atractiile pe care le ofera orasul se numara Muzeul National , care gazduieste expozitii cu obiecte care , de-a lungul timpului au apartinut sultanilor sau expozitii referitoare la descoperirile arheologice facute de catre Thor Heyedahl -multe dintre aceste descoperiri (pietre si figurine) aparind si in cartea lui "Misterul Maldivelor". In apropierea muzeului , se afla parcul Parcul Sultanului si Centrul Islamic si Marea Moschee Vineri , ce se vede din departare.

In Male mai exista inca 20 de Moschei raspandite pe suprafata orasului , dar de dimensiuni faorte mici. Cea mai veche dintre moschee este Hukuru Miski , cunoscuta pentru complicatele sale sculptiri din piatra. Un panou interior lung , care dateaza din secolul al 18-lea , comemoreaza aparitia islamismului in Maldive , in timp ce , afara se afla mormantul lui Abu Al Barakat si pietrele funerare ale unor sultani.

Alt punct de atractie il constituie Bazarul Singapore , o aglomeratie de magazine ce vand o sumedenie de suveniruri de productie locala sau straina. Interesante sunt si magazinele care vand hardware , echipament naval , echipament de pescuit , si in general , marfuri destinate localnicilor. De asemenea foarte appreciate sunt ceainariile , in care se poate servi masa , fuma si sporovai.

Male este renumit prin faptul ca cazarea si mancarea sunt foarte ieftine. Aici viata de noapte se imparte intre ceainarii si cele cateva restaurante in stil occidental. Cateva Sali de cinema te ajuta sa iti omori timpul daca nu vrei sa te plimbi.

Iata cateva date informative care trebuie retinute:

Temperatura medie anuala variaza intre 25 grade C si 35 grade C.Transportul intre micile insule se face cu dhoni (barcile localnicilor) , barci cu motor , elicoptere sau cu hidroavioane.Numai 200 din cele 1190 de insule sunt locuite de bastinasi , iar 83 sunt transformate in statiuni turistice.

Scufundarile subacvatice sunt foarte practicate si pescuitul.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Arhipelegul Maldive.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
434 cuvinte
Nr caractere:
2 404 caractere
Marime:
8.08KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
regiune, populatie, relief, clima
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!