Arhipelagul Filipine

Extras din referat Cum descarc?

In arhipelagul Filipine se afla faimoasele plaje de nisip alb, fin, din Boracay, aflate in topul celor mai frumoase plaje din lume. In insula Mindanao, in partea de sud, un important obiectiv turistic il reprezinta lacul Sebu, aflat in munti, la o altitudine de 300 m; aici traieste un trib indigen, T'boli, intr-o izolare aproape totala, ce si-a pastrat cultura si traditiile stravechi; in fiecare sambata se organizeaza un targ plin de culoare, de unde se pot achizitiona obiecte de arta realizate de membrii tribului.
In insula Samar, pitorescul oras Viriato se intinde de-a lungul coastei; munti stancosi, golfuri linistite cu nenumarate barci, trasee unice pentru alpinism, o casacada superba - iata cateva dintre motivele pentru care nu veti regreta alegerea facuta. In Banaue exista inca terasele construite pentru cultivarea orezului acum 2000 de ani de tribul cruzilor vanatori de scalpuri Ifugao; se poate observa si astazi sistemul de irigare inventat de acestia, tuburi din lemn de bambus introduse in canale sapate in pamant.
Asa numitele Dealuri de Ciocolata sunt un fenomen unic in lume; lava s-a depus in starturi succesive, creand niste formatiuni ondulate de culoarea ciocolatei; legenda spune ca s-au format din lacrimile unui gigant cu inima ranita in urma unei batalii.	 
Parcul National "100 de insule" cuprinde, da fapt, 123 insule micute, cu marginile sapate straniu de ape, ajungand sa aiba forma unor ciupeci; pot fi vizitate intr-o calatorie de neuitat cu caiacul. Cele mai cautate de turisti sunt insula Quezon, Insula Guvernatorului si Insula Copiilor.	
Pitorescul lac vulcanic Taal poate fi vizitat intr-o excursie de o zi pornind din Manila. In apropiere - orasul Tagaytay, construit pe marginea craterului unui vulcan inactiv. Pesterile Siquijor reprezinta o destinatie obligatorie pentru iubitorii de aventura. Aflate in muntii Cantabon, cele mai cunoscute sunt Cantabon, Cang Anhao, Ambaka'g Baki si Dacanay, o adevarata provocare, datorita tunelurilor inguste si abrupte, numeroaselor specii de lilieci si marilor portiuni cu lacuri subterane.
________________________________________
Vize
Turistii au nevoie de viza de intrare in Cambodgia si pasaport valabil in urmatoarele 4 luni. 
________________________________________
Imbracaminte
Se recomanda imbracamintea usoara, din bumbac tot timpul anului, iar in anotimpul ploios impermeabile.
________________________________________
Apa si sanatate
Apa nu este potabila, e obligatorie utilizarea apei imbuteliate. Este recomandata vaccinarea impotriva hepatitei A, tetanosului, febrei tifoide, malariei, difteriei. Evitati scaldatul, pentru ca in majoritatea apelor este prezent bacilul bilharzia.
________________________________________
Moneda
Moneda nationala este peso-ul filipinez.
________________________________________
Clima
Sezonul umed tine din iunie pana in septambrie, iar cel uscat din septembrie pana in mai. Temperatura variaza intre maxima de 31 grade C si minima de 24 grade C. Perioada ideala pentru excursii este intre decembrie si mai, cand temperaturile nu sunt excesiv de ridicate, iar cantitatea de precipitatii este scazuta.
Suprafata:: 300000 km2 
Asezarea geografica: 4*30"-21*20" N 116*55"-126*36" E
Populatia: 62898000 locuitori
Capitala si cel mai mare oras: Manila 1876195 locuitori
Limba vorbita: Filipineza (derivata din tagalog, un dialect malaez)si engleza. Inportanta limbii spaniole a scazut ne mai fiind limba oficiala.
Produse importate: titei,piese de masini, autovehicule,produse textile.
Produse exportate: aparate electronice,inbracaminte, ulei de cocos, minerale, zahar, cherestea.
Moneda oficiala: Pesos(1 pesos=100 dolari SUA
Forma de stat: republica.
Caracteristici geografice 
Situat la circa 1000 km in dreptul coastei Asiei de sud-est,Arhipelagul Filipinez consta din7100 de insule din care 90% sunt ne locuite si multe inca nu au nume.Luzon cea mai mare (104688km) iar Mindano in sud este a doua ca marime (94630 km).Alte doua insule sunt locuite,Samar, Negros, Panai,Lite, Mindoro,Bohol,Cebu,Masbate. Insulele sunt muntoase si vulcanice.Pe Luzon, cele doua lanturi muntoase principale sunt Sierra Madre,Coldilera Centrala cu valea fertila a Cagayanului intre ele.varful cel mai inalt este vulcanic stins din Muntele Apo (2954m) pe insula Mindanos. La est Groala Filipinelor(10973m) una dintre cele mai adinci falii marine din lume. 
Energia 
53% din electricitate e produasa de termocentrale,33% de hidrocentrale si 14% de centrale electrice geotermale. Barajul Patamanga o inportanta sursa de rnrggie hidroelectrica si un inportant mijloc de control inundatiilor , se gaseste pe Luzon.


Fisiere in arhiva (1):

  • Arhipelagul Filipine.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!