Argentina - Caracterizare Geografica

Cuprins referat Cum descarc?

1. Pozitia geografica, limitele si articulatiile 
tarmului
2. Structura geologica si evolutia 
paleogeografica
3. Principalele forme de relief
4. Clima
5. Hidrografia
6. Vegetatia, fauna si solurile
7. Diviziunile administrative ale Argentinei
8. Populatia si asezarile umane
9. Aspecte legate de economia Argentinei
a. Industria 
b. Agricultura
c. Caile de comunicatii
d. Turismul


Extras din referat Cum descarc?

1. Pozitia geografica, limitele si articulatiile tarmului
Argentina, dupa numele ei oficial, Republica Argentina, este unul dintre cele mai mari state ale Americii Latine, al doilea ca suprafata, dupa Brazilia, ocupand cea mai mare parte din sudul continentului sud-american. Teritoriul ei se intinde de la nord la sud pe o lungime de aproximativ 3330 km, intre 21? 46? 0? si 55? 3? 0? latitudine sudica, avand forma unui triunghi cu baza la nord si varful la Punta Dungeness, extremitatea sudica a continentului.
Fig.1. Pozitia Argentinei pe harta lumii si in cadrul 
Americii de Sud (sursa: www.es.wikipedia.org)
Argentina se invecineaza in nord cu Bolivia (832 km) si Paraguay (1880 km), in nord-est cu Brazilia (1224 km) si Uruguay (579 km), in partea de vest cu Chile (5150 km), iar la sud-est este scaldata de apele Oceanului Atlantic. 
Fig. 2 Limitele Argentinei
(sursa: www.lonelyplanet.com/worldguide/argentina)
Argentinei ii apartin mai multe insule din apropierea litoralului atlantic al Americii de Sud, printre care Isla de los Estados si partea estica a insulei Tara de Foc (Tierra del Fuego), insula pe care in prezent o imparte cu Chile.
Desi America de Sud este considerata a fi continentul cu tarmurile cel mai putin articulate (A.Incze, 1969), pe fatada Oceanului Atlantic, la sud de estuarul La Plata, podisul Patagoniei are un tarm foarte articulat, cu mai multe golfuri adanci: Bahia Blanca, San Matias, San Jorge si Bahia Grande. In ceea ce priveste insulele, in extremitatea sudica a Argentinei, marea insula Tara de Foc este insotita la sud de o puzderie de insule si insulite.


Fisiere in arhiva (1):

  • Argentina - Caracterizare Geografica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!