Anglia - 5 Elemente Reprezentative

Extras din referat Cum descarc?

1) Stonehenge 
Este un monument neolitic aflat in Anglia, in comitatul Wiltshire.
Ansamblul Stonehenge este format din patru cercuri concentrice construite din pietre. Cercul exterior (cercul Sarsen), de 33 de metri in diametru, este construit din treizeci de blocuri imense de gresie (megaliti), asezate vertical; astazi doar 17 dintre aceste blocuri mai sunt in picioare. Desupra acestor blocuri de piatra au fost asezate ca niste praguri (buiandrugi) alte blocuri curbate (in forma de arc de cerc). In interiorul acestui lant exterior se afla un alt cerc de blocuri mai mic din piatra vanata. Acestea imprejmuiesc un aranjament in forma de potcoava, construit tot din piatra vanata, in interiorul careia se afla o placa din gresie mecacee, denumita Piatra de Altar. Toata constructia este inconjurata de un lant circular care masoara 104 m in diametru. In interior, se ridica un banc de nisip care cuprinde 56 de morminte cunoscute sub numele de "gaurile lui Aubrey" (dupa numele celui care le-a descoperit John Aubrey). Terasamentul si lantul sunt intersectate de un Bulevard, o cale procesionala lata de 23 m si lunga de aproape 3 km. Aproape de intrare in Bulevard se afla Piatra Sacrificiului. Pe partea opusa se afla Piatra Calcai.
Constructia ansamblului Stonhenge a inceput in anul 3.000 i.Hr. Este construit din pietre cu inaltime de 6 metri si greutate de pana la 50, aduse aici probabil de la o distanta de 322 de km din Campia Salisbury din sudul Angliei. Desi nu se stie exact rolul ansamblului, se crede ca cei care au construit-o aveau cunostinte in astronomie, si ca ziua de 21 iunie (Solstitiul de vara) avea o semnificatie deosebita, probabil religioasa.
Planul ansamblului astazi
2) Big Ben
Big Ben, faimosul turn cu ceas din Londra, cantareste 13,5 tone si isi trage numele ori de la Sir Benjamin Hall ori de la un faimos boxeur al vremii Benjamin Caunt. 
Turnul are o inaltime de 106 m si este prevazut cu 4 cadrane, vizibile si noaptea din toate pozitiile, porte numele clopotului de 16 tone, care bate orele si care a fost instalat in 1858 de Sir Benjmin Hall. Cadranele ceasurilor au 7,5 m dimetru. Sferturile de ora sunt marcate de alte patru clopote mai mici. 
Ani la rand sunetele vibrante ale Marelui Ben au reprezentat pentru ascultatori inclusive pentru romani semalul aducator de speranta al postului de radio BBC. 
3) Oxford 
Mai mult decat un centru universitar, Oxford este unul din cele mai frumoase orase ale Angliei. Excelent conservat, acesta este un conglomerat de alei inguste, case construite din piatra de culoarea mierii si strajuite de statui reprezentand animale fantastice. 
Complexul universitar include 40 de colegii independente, cel mai vechi dintre acestea (si din toata tara) fiind infiintat in 1200. Tot aici se gaseste Bodleian Library, una din primele biblioteci ale lumii, care si-a deschis portile in 1602. In rafturile acesteia sunt adapostite circa 5 milioane de carti rare, printre care si o colectie de manuscrise deosebit de valoroasa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Anglia - 5 Elemente Reprezentative.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!