Analiza Urbana Asupra Orasului Tecuci

Extras din referat Cum descarc?

Ca orice alt spatiu geografic orasul Tecuci a suferit modificari in timp, a evoluat astfel incat astazi ofera locuitorilor sai intr-o mai mica sau mai mare masura necesarul pentru desfasurarea tuturor activitatilor, din toate cele trei sectoare, fapt ce era inexistent acum 100 de ani. Activitatile antropice desfasurate in teritoriul analizat au condus la aparitia tuturor tipurilor de spatii sau zone functionale, unele avand o mai mare desfasurare, altele una mai mica. In continuare va voi prezenta dinamica orasului de-alungul timpului, principala utilizare a terenului, tipurile de spatii intalnite in oras, dar si cartierele existente la nivelul orasului.
Dinamica orasului Tecuci in perioada 1910- 2010
Zona de locuit a ramas preponderenta in toata perioada analizata (vezi fig. 1), extinzandu-se de la o perioada la alta, cea mai mare extindere avand loc in perioada 1910- 1940 , cand au aparut doua noi cartiere (Nicolae Balcescu in partea de vest si Criviteni in partea de est), care pe parcurs au continuat sa se dezvolte. Soselele principale, marcate cu rosu pe harta au ramas aceleasi si in prezent, observandu-se insa clar cum reteaua de strazi principale si secundare s-a dezvoltat de la o perioada la alta. Daca in anul 1910, strazile sa puteau numara foarte usor, fiindca aveau un numar restrans, in anul 2010 numarul lor era foarte mare, acestea avand o morfostructura rectangulara, majoritatea strazilor fiind parelele, cu exceptia centrului, unde acestea nu au o structura bine definita. Reteaua de cai ferate a ramas aceiasi pe toata perioada analizata, observandu-se insa in perioada 1970- 2010 aparitia unui nou spatiu verde.
Principalii factori care au determinat extinderea orasului, au fost existenta soselelor principale, a raului Barlad si a paraului Tecucel, care au favorizat atat construirea spatiilor de locuit cat si a retelei de transport. Orasul Tecuci se afla in prezent intr-o continua dinamica , mai ales a spatiilor de locuit care continua sa se dezvolte tot mai mult, atat prin aparitia locuintelor colective , in special in partea de sud a orasului, unde terenurile sunt favorabile pentru constructii cat si a locuintelor individuale, constructia acestora fiind promovata de autoritatile tecucene care ofera terenuri aflate in posesia lor, fara utilitate spre construire, familiilor care intrunesc anumite conditii sociale.
Fig. 1 Dinamica orasului Tecuci in perioada 1910- 2010
(preluat de pe http://opengis.unibuc.ro/ , 2012)


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Urbana Asupra Orasului Tecuci.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Andronache, St,. Gavrilescu, Gh., Groza, L., Negrut, G., Nicu, M., Paraschiv, E., Tau, S., Vlasceanu, D., (1999), Monografia orasului Tecuci, Editura pentru literatura si arta Geneze, Galati. 
Anghel, Gh., Ravarut, M., Turcu, Gh., (1971), Geobotanica, Editura Ceres, Bucuresti. 
Antonescu, C., (1951), Plante de apa si de mlastina, Editura de Stat, Bucuresti. 
Borza, A., (1947), Conspectus florae Romaniae regionomique aflinium, Editura Cartea Rom, Cluj. 
Brezeanu, I.(coord.), 1980, Judetele patriei-Galati, Editura Sport-Turism, Bucuresti. 
Calinescu, R., ( 1969), Biogeografia Romaniei, Editura Stiintifica, Bucuresti. 
Candea, M., Bogan E., Simion, T., (2011) Asezarile umane si organizarea spatiului geografic, Editura Universitara, Bucuresti. 
Cotet, R., (1973), Geomorfologia Romaniei, Editura Tehnica, Bucuresti. 
Cucu, V., (1970), Orasele Romaniei, Editura Stiintifica, Bucuresti. 
Enciclopedia geografica a Romaniei, (1982), Editura Stiintifica si Enciclopedica, Bucuresti. 
Erdeli. G., Dumitrache. L., (2010) , Geografia populatiei mondiale , Editura Universitara, Bucuresti. 
Florea, N., (1942), Contributii la cunoasterea nisipurilor din Campia Tecuciului, Editura Academiei, Bucuresti. 
Ianos, I,. (2004), Dinamica urbana, Editura Tehnica, Bucuresti. 
Mihailescu, V., (1966), Dealurile si campiile Romaniei, Editura Stiintifica, Bucuresti. 
Posea, G.,Octavia, B.,Zavoianu, I.,Buza, Mircea., Balteanu, D., Niculescu, Gh., Balteanu, D., Badea, L., (2005), Geografia Romaniei V, Editura Academiei Romane", Bucuresti.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!