Analiza geopolitică asupra Emiratelor Arabe Unite

Extras din referat Cum descarc?

Pana in anul 1971, statele care formeaza astazi EAU au fost cunoscute sub numele de "Statele Armistitiului" (Trucial States), fiind constituite intr-un protectorat britanic. Urmare notificarii facute de Marea Britanie in anul 1968, conform careia aceasta informa ca intentioneaza sa renunte la protectoratul existent, cele 7 emirate au hotarat sa formeze o federatie. La 2 decembrie 1971, a fost publicata si aprobata Constitutia Emiratelor Arabe Unite (EAU), prin care se contituia o federatie la care au aderat emiratele Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Fujairah, Umm Al Quwain si Ajman, ulterior si Ras Al Khaimah.
Este monarhie constitutionala (in sensul ca nu se guverneaza dupa Sharia - legea islamica)
Constitutia EAU a fost redactata si publicata cu titlu provizoriu in anul 1971 si definitivata la 20 mai 1996. 3 Conducatorul Emiratului Abu Dhabi, Seicul Khalifa Bin Zayed Al Nahyan, a preluat in noiembrie 2004 functia de Presedinte al federatiei, dupa decesul tatalui sau, Seicul Zayed Bin Sultan Al Nahyan.
Populatia totala a Emiratelor Arabe Unite este de aproximativ 10 mil. de locuitori in 2020. Aceasta este alcatuita din 11,5 % cetateni nationali, iar de 88,5% de muncitori expatriati. Acest 88,5% se imparte in 3 mari grupuri, 59,4% cetateni din sudul Asiei(mare majoritate fiind Indieni, si Pakistanezi), Egipteni, 10,2% si Filipinezi, 6%. Disparitatea intre sexe este una foarte mare, femeile alcatuiesc numai 28% din populatia Emiratelor, datorata prezentei masive de muncitori straini, de sex masculin. Marea majoritatea a populatiei 75 % este concentrata pe Peninsula Musandam, si in cele 3 Emirate, Abu Dhabi cu aprox 3mil. de Locuitori, Dubai, cu 2.7 mil. de locuitori si Sharjah cu 1.4 mil de locuitori. Limba oficiala este limba araba , dar mai ales in mediul de afaceri , si engleza este limba de comunicare foarte raspandita.
Rata de natalitate este in crestere conform CIA World FActbook demographic statistic, ajungand la 2,87% in 2019.
68.03% a populatiei arte intre 25-54 de ani, iar 22 % fiind intre 0-24 de ani. Asta insemna ca varsta medie este de 38.5 ani. Asta insemna ca mai bine de 50% din populatie are potential militar, dar faptul ca mai bine de 80% din populatie este straina necheaza acest efect.
Dk Emiratele Arabe Unite= Dk=(Suma populatiei tarilor vecine = 38529100)/(numarul locuitoriulor in statul propriu=10000000)= 3,8529
Dk Oman= 14,951 dk saudi arbaia = 2.844
Emiratele Arabe Unite ocupa teritoriul de la capatul de nord-est al Peninsulei Arabice
Suprafata totala de 83,6 mii de metri patrati. km. Coasta de-a lungul Golfului Persic este de 500 km, de-a lungul Omanului - 75 km.
Granitele terestre din Emiratele Arabe Unite trec prin deserturi si nu sunt clar definite. Granita cu Oman are o lungime de 410 km, Arabia Saudita 457 km. Litoralul are o lungime de 1318 km. Apele teritoriale sunt de 12 mile nautice, zona economica de 200 de mile marine.
Particularitatea geografiei Emiratelor Unite este ca cea mai mare parte a teritoriului Emiratelor Arabe Unite este ocupata de un desert inexpresiv, care se afla in apropierea granitelor Cartierului Gol (Rub al-Khali), care se afla in sud-estul Arabiei Saudite.
Cea mai importanta bogatie naturala a tarii este petrolul si gazele. Principalele rezerve de hidrocarburi sunt concentrate in emiratele Abu Dhabi si Dubai


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza geopolitica asupra Emiratelor Arabe Unite.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!