Analiza Geografica a Orasului Londra

Extras din referat Cum descarc?

Londra este capitala Regatului Unit. Este situata in partea de S-E a Angliei, de-a lungul Tamisei. Cu o populatie de aproape 7 milioane de locuitori, aceasta vasta metropola este cel mai mare oras al Europei, aceasta distinctie mentinandu-se inca din secolul al XVII-lea. In secolul al XIX-lea a fost cel mai mare si mai influentabil oras din lume, centrul unui puternic imperiu maritim. Desi nu mai este plasat intre cele mai populate orase ale lumii, Londra ramane inca unul dintre marile centre culturale si financiare.
In traditia populara termenul de Orasul LONDRA  se aplica unei zone restrinse care a reprezentat asezarea de baza  (numita Londinium) si acum este parte din districtul de financiar si de afaceri al metropolei. Orasul Londra si 32 de suburbii inconjuratoare din vechia Londra reprezinta o suprafata de 1579 de km2 ( 610 mile2).
Economie
Londra este un motor urias al economiei lumii. Londra a produs 365 miliarde $ in 2004 (17% din PIB-ul Regatului Unit), iar intreaga zona metropolitana londoneza a produs circa 30% din PIB-ul Regatului, adica mai mult decit PIB-ul Braziliei sau Rusiei.
City-ul este cel mai mare centru financiar al Londrei, gazduind banci, societati de valori mobiliare, firme de asigurare, avocatura sau contabilitate. Un al doilea district financiar se dezvolta in Canary Wharf, la est de zona centrala; este mai mic decit City-ul, insa nu mai putin prestigios, gazduind de exemplu sediul central al HSBC.
Mai mult de jumatate din firmele britanice din top 100 isi au sediul central in centrul Londrei, si mai mult de 70% in zona metropolitana londoneza. 31% din tranzactiile monetare ale lumii au loc in Londra; aici se vind si se cumpara mai multi dolari decit in New York si mai multi euro decit in toate celelalte orase europene luate la un loc.
Turismul este una din industriile cele mai importante ale Regatului Unit; peste 350 000 de persoane au lucrat in turism in 2003 doar in Londra.
Desi portul Londrei este acum doar al treilea din Regatul Unit - si nu primul din lume, cum era odata - totusi este tranzitat de 50 milioane de tone de cargo pe an. Docurile se gasesc acum la Tilbury, in afara limitelor Londrei Mari.
Istorie
La origini, Londra a fost o asezare celta. In 43 d.Hr. romanii au fondat orasul Londinium, iar numele acestuia se pare ca a dat si numele nativ al orasului, London, desi unele date recente arata ca London ar putea fi de origine celta. In 61 d.Hr., noul oras roman este asediat, pradat si ars pina la temelii de catre rasculatii celti condusi de regina Boadicea.
Dupa caderea Imperiului Roman, Londinium a fost abandonat; la vest de acesta a aparut in secolul al VII-lea o asezare saxona cu numele Lundenwic, pe locul unde azi se afla Aldwych. La inceputul secolului al X-lea vechea cetate romana a fost reocupata. Initial Westminster era un oras distinct, insa in cele din urma Londra si Westminster s-au integrat si au evoluat impreuna, devenind cel mai mare oras al Angliei, iar din secolul al XII-lea si capitala a regatului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Geografica a Orasului Londra.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!