Analiza Geodemografica Comparativa intre Suedia si Siria

Extras din referat Cum descarc?

1.Date generale despre cele 2 state 
Suedia este un stat in Europa de Nord, situat in partea estica a peninsulei Scandinave, la tarmurile Marii Baltice. Conform unui recensamant din anul 2010, populatia totala a Suediei a fost estimata la 9.347.899 de locuitori. Suedia este o tara industrial-agrara dezvoltata, cu o puternica industrie extractiva, siderurgica, a metalurgiei neferoase, iar constructiile navale au o mare dezvoltare, Aceasta ocupa locul 4 pe Glob in industria mobilei, locul 5 in productia de cherestea si locul 7 la placi aglomerate si fibrolemnoase. In ceea ce priveste PIB-ul, Suediei ii revine locul 5 la PIB-ul pe cap de locuitor, in valoare de 25 487 $ anual. Siria este o tara din sud-vestul Asiei, avand ca granita naturala la vest Marea Mediterana si avand ca vecini Turcia la nord, Irak la est, Iordania la vest si la sud, Israel la sud si Liban la sud si la vest. In privinta populatiei, in Siria traiesc aproximativ 16 milioane de locuitori. Din punct de vedere economic, Siria este o tara cu o forta economica medie, bazata pe agricultura, petrol, industrie si turism. Principala problema cu care se confrunta o reprezinta sectorul public. Cresterea per total a diferentei dintre consum si productie reprezinta principala amenintare economica. Referitor la PIB, Siria ocupa locul 63 in lume avand un PIB de doar 4492 $ pe cap de locuitor.
2. Evolutia numerica a populatiei (1950- 2100)
Pentru Suedia, evolutia numerica a populatiei a fost si va fi una lenta si in viitor. Se observa o crestere usoara din anul 2020 pana in anul 2100, insa aceasta nu va schimba prea mult numarul populatiei. In ceea ce priveste statul Siria, situatia este alta. Din anul 1950 pana in anul 1970 evolutia numerica a populatiei a fost una lenta, insa din anul 1980 pana in anul 2070 numarul populatiei a crescut brusc. Din anul 2080 se observa o usoara scadere a populatiei.
Fig 1 Evolutia numerica a populatiei (1950- 2100)
3. Dinamica ratei natalitatii (1950- 2100)
In ceea ce priveste natalitatea in Suedia, aceasta prezinta o scadere brusca in anul 1980, dupa care prezinta o crestere brusca in anul 1995. Dupa acest an, dinamica natalitatii a fost una constanta si va fi pana in 2100. In Siria natalitatea preyinta o scadere brusca din anul 1985 pana in 2025, iar apoi dinamica natalitatii este una oarecum constanta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Geodemografica Comparativa intre Suedia si Siria.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!