Amenajare Turistica

Extras din referat Cum descarc?

Motivatia temei
Tema aleasa de mine pentru proiect este statiunea Baile 1 Mai, si anume amenajarea spatiului si edificiilor deja existente, care, din neglijenta si lipsa de interes atat a autoritatilor locale, a persoanelor care se ocupa cu gestionarea cladirilor aflate in subordonarea lor, cat si a localnicilor din zona respectiva, a dus la deteriorarea cadrului natural si antropic existent, fara a lua in calcul exploatarea lor intr-o maniera benefica si eficienta, care sa aduca beneficii atat persoanelor implicate direct in aceste activitati cat si turistilor, oamenilor de rand, care doresc un cadru natural cat mai curat si atragator din punct de vedere estetic, cat si servicii si facilitati de buna calitate.
In primul rand, din lipsa de interes, aceasta statiune cu un potential turistic destul de vast, adica atat cu elemente naturale, cat si antropice, care este un punct de atractie pentru diferite categorii de varste, incepand de la copiii pana la persoane varstnice, a ajuns sa isi piarda valoarea si renumele pe care le-a avut odata referitor la una dintre cele mai bune statiuni balneare din Romania. 
Datorita pozitiei geografice a statiunii Baile 1 Mai, aceasta beneficiaza de un climat bland, continental - moderat, cu temperaturi medii anuale intre 10 - 11 ? C, predominand masele de aer vestice. Toate acestea alaturi de elementul de baza, care este apa termala, dau posibilitatea turistilor de a utiliza pe termen mai indelungat dotarile existente si de a reveni ori de cate ori doresc inapoi. 
In al doilea rand, daca s-ar face modificarile si amenajarile necesare, aceasta statiune balneara, care este specifica mai mult turismului curativ si recreativ, ar aduce multe beneficii regiunii si persoanelor care isi castiga existenta de zi cu zi din munca prestata in interiorul ei.
Motivul pentru care am ales aceasta statiune este din cauza faptului ca nu mai este valorificata la adevarata sa valoare si nu i se mai acorda nici o importanta desi beneficiile pe care le poate oferi sunt numeroase atat din punct de vedere medical, recreativ si nu numai. Chiar si mica distanta dintre cele doua statiuni : Baile 1 Mai si Baile Felix, nu a favorizat nici una dintre ele, chiar daca, ele dispun de apa termala pentru tratamentul curativ care este folositor multor persoane, deoarece acestea nu au fost si nu sunt gestionate si amenajate corespunzator. In plus, statiunea Baile 1 Mai detine pe langa izvoarele naturale, cum ar fi: Ochiul Tiganilor, Ochiul Mare si lacul Albastru, o specie care este considerata un ,,monument al naturii", si anume, lotusul termal : Nymphaea lotus var. thermalis, care in loc sa fie ingrijit si protejat, este intr-o stare deplorabila si o mizerie facuta de diferite persoane.Toate acestea duc la degradarea cadrului natural existent si care nu face nici un rau nimanui, ci dimpotriva lacul Peta poate avea privilegiul de a-si primi oaspetii intr-o oaza mirifica si miresmatica care transmite veselie si liniste celor care il viziteaza.
Localizare
Localitatea Baile 1 Mai, care este si o statiune balneara , este situata in partea de nord-vest a Romaniei, in unitatea de relief Campia de Vest, predominand un relief de deal imbinat cu cel de campie. Este situata la aproximativ 10 km de Oradea sau o distanta mai mica, totul depinde din ce parte a orasului se porneste pentru a se ajunge. De asemenea, este situata la 2 km de Baile Felix, fiind localizata intre satele Rontau si Haieu.
Este traversata de paraul Peta care izvoraste in zona de ascensiune a apelor termale care formeaza micul lac termal ,,Ochiul Tiganilor", trecand prin Sanmartin si Oradea si revarsandu-se in Crisul Repede.
Exista diferite modalitati prin care se poate ajunge la statiune prin intermediul transportului rutier, feroviar si aerian. Una dintre caile de acces si comunicare este facuta cu ajutorul drumului national E 66 pe ruta Oradea - Baile 1 Mai la aproximativ 10 minute. Alta fiind pe drumul national E 60 pe traseul Bucuresti- Brasov- Targu-Mures - Cluj Napoca- Oradea, ajungandu-se din nou la drumul national E 66. O alta varianta este E 79 daca se vine din Craiova- Deva- Oradea si E 671 din Timisoara- Arad- Oradea, apoi revenind la E 66 pentru a ajunge la destinatia finala.
Cum am mentionat mai sus se poate ajunge si prin intermediul transportului feroviar din orice parte a tarii si nu numai. O conditie este doar sa se ajunga in Oradea, de unde poate ajunge la destinatia dorita cu ajutorul mijloacelor in comun care circula destul de des, sau ajutorul autoturismului, sau tren.


Fisiere in arhiva (1):

  • Amenajare Turistica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!