Alpii Elvetieni

Cuprins referat Cum descarc?

1. Localizare si caractere morfografice
2. Structura si relief
3. Clima
4. Hidrografia
5. Vegetatia
6. Solurile 
7. Fauna
8. Locatii de interes turistic
9.Regiunea de schi si snowboard Davos - Klosters 
10. Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Maiestuosii Alpi trec peste granitele a sase tari. In inima acestui impunator masiv se afla Mont Blanc (4.810 m) cel mai inalt munte al Europei iar Dufourspitze (4.634 m) cel mai inalt al Alpilor Elvetieni impins spre cer de uriasa forta a scoartei pamantului, intr-o perioada cand aceasta sa ridicat si sa incovoiat.
Alpii se desfasoara arcuit intre marea Ligurica, si Campia Panonica, pe o lungime de peste 1200km latimea, lor variaza intre 125-265km, fiind mai mare in compartimetul estic. Pasul Altare ii separa de Apenini pasul Vrata formeaza limita spre Alpi Dinarici, iar bazinul Vienei spre Carpati. Inaltimea lor maxima atinge 4810m in varful Mont Blanc dar varfuri de peste 4000m sunt frecvente mai ales in Alpii de Vest (Grand Paradiso 4061m Monte Rosa 4634m, Matterhorn 4505m Aletschhorn 4195m Jungrafu 4166m Finsteraahorn 4275m).
Alpii Elvetieni se invecineaza in sud-vest cu Prealpii Savoiei in sud cu Alpii Valezi si Retici iar in est cu Alpii Bavariei
Structural Alpii se caracterizeaza printr-o simetrie accentuata avand in centru o zona cristalina, sisturi cristaline, granite, gnaise iar pe flancuri o zona sedimentara. Cea de la exteriorul arcului cuprinde formatiuni mezozoice si tertiare, iar zona de pe latura sudica doar mezozoice. La structura se adauga si mici iviri vulcanice tertiare, localizate la sud de lacul Como. Lantul alpilor este de varsta recenta tertiara. Principala faza orogenica sa produs in Oligocen, cand a fost cutata zona interna dar miscarile tectonice au continuat si in neogen, incretiind zonele prealpine generand inflexsiuni transversale si mici bazine tectonice in Alpii de Est.


Fisiere in arhiva (1):

  • Alpii Elvetieni.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!