Africa

Extras din referat Cum descarc?

Asezare
Africa este al doilea mare continent de pe Terra si cel mai populat dupa Asia. Avand 30,244,050 km2 incluzand si insulele adiacente, acopera 20,3% din suprafata terestra a planetei. Cu peste 800 de milioane de locuitori in 54 de tari, Africa este gazda a unei septimi din populatia totala de pe glob.
In Africa isi are originea rasa umana, de-a lungul vaii Marelui Rift African ce traverseaza Etiopia si Kenya fiind descoperite cele mai vechi schelete ale inaintasilor oamenilor de azi. Numele Africa a fost introdus in vocabularul vestic de catre Romani, care foloseau denumirea Africa terra - "pamantul Afri-lor" (plural, sau "Afer" singular) - pentru partea nordica a continentului, provincia Africa, cu capitala la Cartagina, localizata in Tunisia contemporana in nordul Saharei.
africa vedere din satelit
Istoric
Africa este cel mai vechi teritoriu locuit de pe pamant, rasa umana avandu-si originea pe acest continent. Incepand cu secolul 19, dar mai ales pe parcursul secolului 20, diversi antropologi au descoperit fosile si alte dovezi ce atesta prezenta in Africa a unor specii umanoide acum 7 milioane de ani. De-a lungul perioadei preistorice, in Africa nu au existat state organizate, continentul fiind locuit de grupuri de vanatori/culegatori, organizate in structuri tribale, precum Khoi si San (cunoscuti si sub numele de bosimani). Majoritatea urmasilor de azi ai bosimanilor traiesc in Botswana si Namibia, iar limba vorbita de ei, limba N/U, este considerata cea mai veche limba ce a supravietuit pana azi.
Statul Burkina_faso
Avand o altitudine medie de 400 de metri, Burkina Faso este formata din podisuri joase acoperite in vest si sud de savane. Nordul, catre Sahara, este foarte secetos, in timp ce sudul are un anotimp ploios intre mai si octombrie. Raurile, care in majoritate curg spre sud in Ghana nu sunt navigabile.
Este o tara continentala fara iesire la mare, iar penuria de apa este problema principala. Lipsa oricaror perspective de viata i-a fortat pe multi locuitori, mai ales din nord, sa isi paraseasca satele si sa isi caute norocul in orasele mari din sud. 
Peste 1 milion de oameni din Burkina Faso s-au stabilit in tarile vecine de pe coasta Atlanticului.
Industria si comertul sunt foarte inapoiate, iar fara ajutorul financiar international, statul nu ar fi capabil sa functioneze.
Situata in bazinul hidrografic superior al fluviului Volta, Burkina Faso este una dintre regiunile Continentului Negru descoperite cel mai tarziu. 
Istoric
Pana la venirea francezilor in zona, istoria Burkinei Faso este cea a triburilor Mossi. Dupa ce francezii reusesc sa cucereasca Ouagadougou, teritoriul Burkinei Faso este unit cu parti din ceea ce va fi Coasta de Fildes intr-o provincie a coloniei franceze a Africii de Vest, numita Volta Superioara. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, Volta Superioara va deveni mai intai republica autonoma (1958), apoi republica independenta incepand cu 1960. Noua republica a alternat perioadele de dictatura militara cu cele de conducere civila dar si cu cele de stanga, ca mai toate republicile africane. Din 1984 Volta Superioara isi va schimba numele in Burkina Faso(insemnand tara cu locuitori onorabili). In 1985 a avut de infruntat chiar si un mic razboi cu Mali, dar care a durat doar cinci zile, fiind mediat de presedintele Coastei de Fildes. Actualul presedinte Blaise Compaore, a urcat la putere printr-o lovitura de stat in 1987.


Fisiere in arhiva (1):

  • Africa.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!