Unde sonore

Extras din referat Cum descarc?

Sunetul = unda mecanica ce se proaga prin material (vibratie a materiei)
Vaer= 340 m/s
Sunetul se propaga rectiliniu din aproape in aproape prin oscilatiile mediului de propagare
O unda sonora este o serie de compresii si extensii alternative ale aerului.Fiecare molecula da energia moleculei vecine, dar dupa ce unda sonora a trecut, fiecare molecula ramane in aceeasi pozitie ca la inceput. Unda presupune transport de energie fara transport de substanta. In general, undele se pot propaga transversal sau longitudinal. In ambele cazuri, doar energia miscarii undei este propagata prin mediu; nici o parte din mediu nu se misca preadeparte
Caracteristicile undelor sonore
Clasificarea sunetelor dupa frecventa:
infrasunetele : < 20 Hz
sunetele: 20 Hz - 20 kHz
ultrasunetele > 20 kHz
Stiati ca:
- omul nu poate auzi infrasunetele si nici ultrasunetele
- cainele poate auzi sunete cu frecvente panaa la 50 kHz, iar pisica poate auzi sunete cu frecvente mai mari.
- exista animale care se ghideaza cu ajutorul:
- ultrasuneletelor/infrasunetelor - delfinii
- ultrasunetelor - liliecii
Infrasunetele 
Sunt caracterizate de capacitatea acestora de a acoperi distante mari si de a ocoli obstacole fara multa disipatie. Acestea sunt utilizate in special in seismologie la studiul cutremurelor
Ultrasunetele
Sunt utilizate in medicina ,la nave ca radare sau ca aparate pentru cautarea defectelor
Rezonanta
Rezonanta este tendinta unui sistem de a oscila cu amplitudine maxima la anumite frecvente, denumite frecvente de rezonanta. La aceste frecvente, chiar si forte oscilante mici pot produce amplitudini de vibratie mari, deoarece sistemul stocheaza energie oscilanta. Cand atenuarea este mica, frecventa de rezonanta este aproximativ egala cu frecventa naturala a sistemului, la care el vibreaza liber. Rezonanta apare la toate tipurile de sisteme oscilante: exista rezonanta a undelor mecanice, rezonanta electromagnetica, si rezonanta a functiilor de unda in fizica cuantica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Unde sonore.PPT

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!