Transferul de căldura prin radiație

Extras din referat Cum descarc?

1. Generalitati
Radiatie termica - procesul de transfer al caldurii de la un corp cu temperatura ridicata la un corp cu temperatura scazuta, corpurile fiind separate in spatiu. Schimbul de caldura prin radiatie se datoreaza naturii electromagnetice a energiei transferate sub forma de cuante de energie.
Termenul de ,,radiatie" este aplicat tuturor fenomenelor cu unde electromagnetice; in transferul de caldura prezinta interes numai acele fenomene care sunt rezultatul temperaturii si care pot transporta energie printr-un mediu transparent sau prin spatiu. Energia transmisa in acest fel este denumita radiatie termica.
Mecanismul de transformare a energiei termice in energie radianta, pe baza interpretarii lui Planck, se poate prezenta astfel: in urma unui soc termic (dintre molecule, atomi, electroni liberi) in interiorul unui corp, electronii unui atom sunt scosi din starea de echilibru si trec de la un nivel de energie la altul (de pe o orbita pe alta). La revenirea in pozitia initiala (la nivelul de energie initial), care reprezinta o stare de stabilitate mai mare, energia termica primita in urma socului se elibereaza sub forma undelor electromagnetice care se emit in spatiu.
Radiatia termica este astfel rezultatul transformarii energiei interne a corpurilor in energie a undelor electromagnetice cu o lungime de unda variind intre 0,1 100 ?m, cuprinzand domeniul radiatiilor vizibile si infrarosii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Transferul de Caldura prin Radiatie.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!