Tehnologia Realizarii Bobinelor Fara Carcasa

Extras din referat Cum descarc?

Sablonul se confectioneaza din lemn sau din matale usoare, in functie de dimensiunile bobinelor, tinandu-se seama de coeficientul de umflare (u. La bobinele dreptunghiulare, spiralele sunt mai stranse la colturi, iar la mijloc se produce o umflare. Valorile coeficientului de umflare sunt in functie de forma sectiunii conductorului si diametrul acestuia.
Pentru o bobina cu mai multe straturi, realizata din conductor izolat cu diametrul diz, dimensiunile vor fi: Procesul tehnologic cuprinde: montarea sablonului pe masina de bobinat; plasarea pe laturile sablonului a unei bucati din banda izolatoare de bumbac si fixarea cu banda adeziva; fixarea conductoarelor terminale in locasurile prevazute in sablon si lipirea de primul conductor terminal a capatului conductorului de bobinaj; infasurarea conductorului si introducerea izolatiilor intre straturi; lipirea capatului infasurarii de conductorul termina II; izolarea exterioara cu prespan; legarea in banda de consolidare a spirelor consolidarea mecanica si izolarea electrica exterioara, prin infasurarea de benzi izolatoare.
Sablon Izolarea exterioara se poate realiza cu micabanda poroasa peste care se infasoara numai cu banda de contractie.
Bobina avand iesirile: Izolarea bobinelor a. -cu cleme consolidate cu a. - cu banda infasurat rar; b-cu banda spirele proprii, b-din conductorul propriu infasurata cap la cap; c. -cu banda  1/2  suprapus; d. - dimensiunile bobinei ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia Realizarii Bobinelor Fara Carcasa
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!