Structura internă a Pământului

Extras din referat Cum descarc?

1.Introducere
Cu trei secole in urma, cercetatorul englez Isaac Newton a calculat, din studiile sale despre planete si forta gravitationala, ca densitatea medie a Pamantului este de doua ori mai mare decat cea a rocilor de suprafata si, prin urmare, ca interiorul Pamantului trebuie sa fie compus din material mult mai dens. Cunostintele despre ceea ce se afla in interiorul Pamantului s-au imbunatatit foarte mult in zilele noastre, dar estimarea densitatii acestuia ramane in esenta neschimbata. .
Fig1.Reprezentarea straturilor Pamantului. Informatiile noastre actuale provin din studiile privind caile si caracteristicile undelor cutremurului care strabat calitatea Pamantului, precum si din experimentele de laborator efectuate pe suprafete minerale si roci la presiune si temperatura ridicata.
Alte date importante despre interiorul Pamantului provin din observatia geologica a rocilor de suprafata si din studiile privind miscarile Pamantului in Sistemul Solar, campurile sale gravitationale si magnetice si fluxul de caldura din interiorul Pamantului
2. Structura Pamantului pe straturi
De la suprafata spre miezul Pamantului, materia din care acesta este alcatuit nu este omogena. Exista variatii insemnate atat sub raport fizic, cat si chimic. Acest lucru a determinat pe diferiti oameni de stiinta (geofizicieni indeosebi) sa-si imagineze modele care privesc atat structura pe ansamblu, cat si unele diferentieri regionale.
In toate modelele, apar cateva elemente comune:
-  structural, deasupra unui nucleu sunt mai multe invelisuri;
-  din interior la exterior, materia este din ce in ce mai usoara;
-  contactul invelisurilor reprezinta suprafetele de discontinuitate de ordine diferite
Asadar,pe baza modelelor aduse,structura Pamantului este urmatoarea:
o Crusta(scoarta terestra)
o Manta
o Miez


Fisiere in arhiva (1):

  • Structura interna a Pamantului.pdf

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. https://pubs.usgs.gov/gip/interior/
2. E. Cesare: Planet Earth. Cosmology, Geology, and the Evolution of Live and Environment Cambridge University Press, Cambridge 1992.
3. Marvin Herndon: Earth, Moon, and Planets, Springer Netherlands, 2006.
4. Marius Iulian Sandulache, G.F.G. curs 9 - Alcatuirea interna a Pamantului si tectonosfera,Universitatea Bucuresti
5. M. Radulian,Structura interna a Pamantului-curs,Unviersitatea Bucuresti


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!