Spectrul Electromagnetic

Extras din referat Cum descarc?

Spectrul electromagnetic cuprinde radiatiile electromagnetice, de la cele mai scurte (radiatiile cosmice) pana la cele mai lungi (undele radio), caracterizate prin lungimea de unda si frecventa (fig. 4.5). 
In ordinea crescanda a lungimii de unda si descrescanda a frecventei, zonele de radiatii electromagnetice principale sunt: radiatiile gama ?, razele X (Roentgen), radiatiile ultraviolete, spectrul vizibil, radiatiile infrarosii, microundele si ultima zona -  undele radio. 
Zonele cele mai utilizate in teledetectie sunt: ultravioletele, spectrul vizibil, infrarosu si radar. Pentru inregistrarile fotografice, spatiul de inregistrare se compune din ultravioletul apropiat, zona vizibilului si infrarosu apropiat. 
In figura 4.5 este prezentat spectrul electromagnetic, cu delimitarile aproximative ale domeniilor in functie de lungimea de unda X (in A, ?m, cm, m si km) sau frecventa vibratiei ? (in Hz), cu detalierea celor patru zone utilizate mai des de catre senzorii de teledetectie: UV, vizibil, IR si radar. Atat zona radiatiilor ultraviolete a spectrului, cat si cea a radiatiilor infrarosii este impartita in trei sectoare: apropiat, mediu si indepartat, valorile aproximative ale limitelor fiind indicate in figura.


Fisiere in arhiva (1):

  • Spectrul Electromagnetic.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!