Spectrul Electromagnetic

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Spectrul electromagnetic cuprinde radiatiile electromagnetice, de la cele mai scurte (radiatiile cosmice) pana la cele mai lungi (undele radio), caracterizate prin lungimea de unda si frecventa (fig. 4.5).

In ordinea crescanda a lungimii de unda si descrescanda a frecventei, zonele de radiatii electromagnetice principale sunt: radiatiile gama ?, razele X (Roentgen), radiatiile ultraviolete, spectrul vizibil, radiatiile infrarosii, microundele si ultima zona - undele radio.

Zonele cele mai utilizate in teledetectie sunt: ultravioletele, spectrul vizibil, infrarosu si radar. Pentru inregistrarile fotografice, spatiul de inregistrare se compune din ultravioletul apropiat, zona vizibilului si infrarosu apropiat.

In figura 4.5 este prezentat spectrul electromagnetic, cu delimitarile aproximative ale domeniilor in functie de lungimea de unda X (in A, ?m, cm, m si km) sau frecventa vibratiei ? (in Hz), cu detalierea celor patru zone utilizate mai des de catre senzorii de teledetectie: UV, vizibil, IR si radar. Atat zona radiatiilor ultraviolete a spectrului, cat si cea a radiatiilor infrarosii este impartita in trei sectoare: apropiat, mediu si indepartat, valorile aproximative ale limitelor fiind indicate in figura.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Spectrul Electromagnetic.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 101 cuvinte
Nr caractere:
6 280 caractere
Marime:
247.87KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Fizică
Tag-uri:
spectru, lungime
Predat:
la facultate
Materie:
Fizică
Sus!