Spectrograful Isp

Extras din referat Cum descarc?

In aceasta lucrare ne vom ocupa de spectrograful cu prisma ISP 51, in regiunea vizibila a spectrului: indiferent de tipul de aparat, elementele constituente si mersul razelor.
Colimatorul consta dintr-o lentila acromata convergenta in focarul careia se gaseste fanta F, de intrare (20 (m x 2cm), asezata paralel cu muchia prismei.
Inainte de a fi utilizat cu orice scop, un aparat spectral dispersiv are nevoie de o punere la punct.
Aceasta operatie consta in gasirea pozitiilor relative optime ale pieselor optice care il compun.
Curba de dispersie caracterizeaza mediul dispersiv al aparatului spectral, si reprezinta variatia indicelui de refractie al materialului din care este confectionata prisma, cu lungimea de unda a radiatiei folosita n = f. Pentru acesta se aseaza spectrograma pe masuta microscopului comparator, masuta ce se poate deplasa orizontal in fata obiectivului microscopului, cu o precizie de 1 (m. Se vizeaza liniile de pe spectrograma si se trec intr-un tabel atasand fiecareia lungimea de unda corespunzatoare.
Se face graficul pe hartie milimetrica folosind spectrele pentru lampa de Hg si He cu cea mai clara punere la punct.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Spectrograful Isp
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!