Previzualizare referat:

Extras din referat:

Acest sensor combinat doi intr-unul contine un senzor pentru temperatura si unul pentru umiditate relativa a aerului, integrati intr-un adapost meteorologic de inalta calitate. Acesta foloseste principiul convectiei naturale pentru a minimiza efectele soarelui si ale radiatiei pamintului. Senzorul este usor de instalat si se poate monta la orice inaltime, in functie de aplicatia data.

Acest senzor este esential in aplicatiile ce se refera la protectia plantelor.

El simuleaza umectarea frunzelor provenita atit din precipitatii, cit si din roua. Senzorul functioneaza pe principul conductivitatii electrice a apei, masurind in 10 trepte gradul de umectare a frunzei, de la complet uscat la total umed. Suprafata senzorului este de 30 x 40 mm si este montat pe un suport care-i da o flexibilitate deosebita la instalare, putind fi instalat in interiorul coroanei vegetale a plantelor.

Ca urmare a constructiei sale senzorul este compact si robust. Senzorul pentru viteza a vintului este de fapt un generator de curent alternativ si un redresor de curent, astfel nemai fiind nevoie de perii si colector; senzorul pentru directia a vintului se bazeaza pe un potentiometru de mare precizie. Cele mai multe parti componente ale senzorului sunt fabricate dintr-un material plastic de inalta rezistenta. Senzorul are o limita de pornire (viteza minima) extrem de scazuta, ca urmare a unor lagare cu autoungere speciale. Este un senzor deosebit de robust bazat pe tehnologie elvetiana.

Piranometrul MS-020VM este potrivit pentru masuratori ale radiatiei solare (in W/m2) in domeniul lungimilor de unda 400 pina la 700 nm. Senzorul are o corectie de cosinus incorporata si asigura o performanta ridicata avind o dependenta de temperatura mai mica de 0, 5% intr-o gama de 50 C. Este incapsulat intr-o carcasa protejata la interferente electromagnetice avind o clasa de protectie IP 65. Acest senzor este foarte util pentru calculul evapotranspiratiei Pluviometrul Rain-O-Matic functioneaza pe principiul unei cupe cu auto-golire. Este un sistem patentat, unic in lume si care asigura o precizie deosebita a masurarii cantitatii de precipitatii. Cupa basculeaza si se goleste automat in momentul in care a acumulat o cantitate exacta, prestabilita de apa. Colectorul de apa este fabricat din Styrosun, un material plastic foarte rezistent la caldura, inghet si radiatii ultraviolete, extrem de rezistent la conditiile dificile ale mediului exterior.

C-Probe, senzor pentru masurarea continutului de apa din sol Senzorul C-Probe este disponibil pentru diferite adincimi (0, 5, 1, 0, 1, 5 si 2, 0 metri) si ofera o precizie mai buna de 1% apa din volumul de pamint, in timp ce repetabilitatea este mai buna de ? 1%. Pentru a elimina variabilitatea cauzata de factorii inerenti din productie, fiecare senzor este normalizat individual prin preluarea valorilor contoarelor inregistrate in conditii de aer si apa, astfel incit din punct de vedere matematic valorile de iesire ale senzorilor ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Senzori.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 139 cuvinte
Nr caractere:
6 397 caractere
Marime:
128.57KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Fizică
Tag-uri:
senzori, parametri
Predat:
la liceu
Sus!