Selectia Materialelor Metalice pentru Piesele de Masini - Selectia Otelurilor

Extras din referat Cum descarc?

1.Introducere
In economia de piata in care calitatea si costul produselor fabricate au o importanta primordiala, selectia si utilizarea materialelor trebuie facuta riguros stiintific pentru a raspunde exigentelor: maximul de performanta tehnice cu minimum de costuri.
Alegerea optima a materialelor poate fi sintetizat in urmatoarele etape:
- Analiza cerintelor fata de material,
- Gasirea de solutii alternative pentru selectia materialului,
- Evaluarea diferitelor materiale candidate,
- Decizia privind materialul optim.
Trecand prin aceste etape, procesul de selectie se va opri la acel material care in conditiile unei corespunzatoare, posibile de aplicat solutii tehnologice, determina cel mai scazut cost in stare finita, de exploatare a piesei.
Problema selectarii materialelor este foarte complexa datorita cresterii atat a varietatii de materiale ingineresti cat si a severitatii cerintelor functionale impuse, concomitent cu cerintele diminuarii costului.
Materiale noi, imbunatatite apar continuu si exista o dezvoltare rapida a procedeelor de prelucrare.
2. Selectia materialelor metalice pentru piese de masini
Piesele (organele) de masini sunt solicitate in principal mecanic, static si dinamic, asadar principalul criteriu de selectie a materialelor metalice este cel al proprietatilor mecanice, tinand seama si de necesara prelucrabilitate a lor (prin aschiere, tratament termic, sudare, etc).
In faza de proiectare a organelor de masini, datorita diferentelor intre valorile rezistentelor limita standardizate (determinate pe epruvete) si valorile specifice ale pieselor reale(functionand in conditii diferite, reale de solicitare), precum si datorita neomogenitatii materialelor metalice, se adopta un coeficient de siguranta in functie de importanta si rilul functional al respectivului organ de masina. Coeficientul de siguranta se aplica in deosebi pieselor solicitate la oboseala si are valori cuprinse intre 1,3 si 1,7 pentru oteluri si semifabricate laminate (cu proprietati relativ omogene), intre 1,7 si 3 pentru materiale turnate si de peste 3 pentru organe de masini a caror siguranta in exploatare trebuie sa fie foarte mare, a caror eventuale avarii sunt catastrofale.
La stabilirea economica a coeficientului de siguranta, se iau in calcul si: durata se exploatare a piesei, caracterul solicitarii, temperatura, mediul de lucru tratamentele termice aplicate, etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Selectia Materialelor Metalice pentru Piesele de Masini - Selectia Otelurilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!