Rezonanta Schumann

Extras din referat Cum descarc?

Definitie 
Rezonanta Schumann (RS) este un set de varfuri de spectru in frecventa extrem de redusa a spectrului de camp electromagnetic a Pamantului (CEP). Rezonantele Schumann sunt rezonantele electromagentice globale, exercitate de descarcarile fulgerelor in cavitatea formata de suprafata Pamantului si ionosfera.
Rezonanta in sine este este fenomenul de aparitie, sustinere si amplificare a unei stari de vibratie sub actiunea unei energii oscilante externe. Termenul este des intalnit in mecanica, acustica, electrotehnica, electronica, constructii, dar si in mecanica cuantica, fizica nucleara si cea a pamantului.
Descriere
Fenomenul de rezonanta electromagnetica globala a fost numit dupa fizicianul Winfried Otto Schumann, care a prezis-o matematic in 1952. Rezonanta Schuman apare deoarece spatiul dintre suprafata Pamantului si ionosfera conductoare actioneaza ca un ghid de unda inchis. Dimensiunile limitate de pe pamant cauzeaza acest ghid de unda pentru a actiona ca o cavitate rezonanta pentru undele electromagnetice in banda de ELF. Cavitatea este incantata natural de curenti electrici la trasnet. Rezonanta Schuman reprezinta baza in spectrul electromagnetic, incepand de la la 3 Hz pana la 60 Hz.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rezonanta Schumann.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!