Rezonanța Schumann

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Definitie

Rezonanta Schumann (RS) este un set de varfuri de spectru in frecventa extrem de redusa a spectrului de camp electromagnetic a Pamantului (CEP). Rezonantele Schumann sunt rezonantele electromagentice globale, exercitate de descarcarile fulgerelor in cavitatea formata de suprafata Pamantului si ionosfera.

Rezonanta in sine este este fenomenul de aparitie, sustinere si amplificare a unei stari de vibratie sub actiunea unei energii oscilante externe. Termenul este des intalnit in mecanica, acustica, electrotehnica, electronica, constructii, dar si in mecanica cuantica, fizica nucleara si cea a pamantului.

Descriere

Fenomenul de rezonanta electromagnetica globala a fost numit dupa fizicianul Winfried Otto Schumann, care a prezis-o matematic in 1952. Rezonanta Schuman apare deoarece spatiul dintre suprafata Pamantului si ionosfera conductoare actioneaza ca un ghid de unda inchis. Dimensiunile limitate de pe pamant cauzeaza acest ghid de unda pentru a actiona ca o cavitate rezonanta pentru undele electromagnetice in banda de ELF. Cavitatea este incantata natural de curenti electrici la trasnet. Rezonanta Schuman reprezinta baza in spectrul electromagnetic, incepand de la la 3 Hz pana la 60 Hz.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Rezonanta Schumann.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
932 cuvinte
Nr caractere:
5 062 caractere
Marime:
11.26KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Fizică
Tag-uri:
Fizica, rezonanta
Predat:
la facultate
Materie:
Fizică
Profesorului:
Pandele Ion
Sus!