Rezistoare Electrice

Cuprins referat Cum descarc?

Argumentul 3
Cap.1. Generalitati 4
Cap.2. Gruparea rezistoarelor 6
2.1. Gruparea serie 6
2.2. Gruparea paralel 7
2.3. Transformarea stea-triunghi 9
2.4. Reprezentarea rezistoarelor 10
Cap.3. Clasificarea rezistoarelor 11
Cap.4. Structura 12
Cap.5. Codul culorilor 13
5.1. Codul culorilor pentru rezistoare- material suport 14
Protectia muncii 18
Bibliografie 21


Extras din referat Cum descarc?

Argumentul
Rezistorul reprezinta o componenta de baza in domeniul electrotehnici si a electronici, fiind una dintre primele componente electrice studiate in cadrul orelor de fizica la disciplina Elemente fundamentale de electricitate. 
Am ales aceasta tema datorita importantei deosebita pe care o ocupa rezistoarele electrice in electronica din zilele noastre, crearea unui circuit electric fara rezistoare fiind aproape imposibila din punctul meu de vedere. De-a lungul istoriei oricat de mult a avansat tehnica si tehnologia circuitelor electrice aceasta componenta care limiteaza curentul electrica nu a fost niciodata pe deplin inlocuita. O dovada a importantei rezistorului poate fi si faptul ca el se foloseste atat in circuitele de curent continuu cat si in cele de curent alternativ. Prezenta lui fiind aproape de neinlocuit. Un al doilea motiv pentru alegerea acestei lectii a fost faptul ca am avut placerea de a lucru cu aceste componente astfel le-am si inteles modul de functionare mult mai bine si vasta lor raspandire in electronica, electrotehnica. Le regasim in cele mai complexe sisteme si circuite si in cele mai simple. Se poate spune ca am pus putin accentul pe codul culorilor dar pentru elevi pasionati de electronica ii ajuta sa cunoasca codul culorilor si sa stie sa umble cu el.
Opinia mea finala este ca aceste componente mici ar trebui sa li se acorde o atentie sporita deoarece in aceasta era sintetizata si comprimata aceste componente mici comanda lucrurile mari.
Cap.1. Generalitati
Definitie:
Rezistoarele sunt elemente pasive de circuit electric a caror functionare se bazeaza pe proprietatea tuturor materialelor conductoare de a opune o rezistenta la trecerea curentului electric printre ele. 
In practica, in locul denumirii de rezistor se mai foloseste inca denumirea de rezistenta. Proprietatea fizica a materialelor de a se opune intr-o masura mai mare sau mai mica trecerii curentului electric poarta numele de rezistenta electrica.
Rezistorul este componenta electronica de circuit, cu doua borne, care are are proprietatea, potrivit careia, intre tensiunea la bornele lui si curentul care-l parcurge, exista relatia, descoperita de G.S.Ohm si cunoscuta sub denumirea de legea lui Ohm :
Legea lui Ohm se aplica astfel:
PE O PORTIUNE DE CIRCUIT :
Intensitatea curentului electric printr-o portiune de circuit este egala cu raportul dintre tensiunea (U) aplicata portiunii si rezistenta electrica a acesteia. Prin legea lui OHM pe o portiune de circuit
rezulta formula tensiunii electrice (U) :
U = R I , unde R este marimea rezistorului.
Relatia de definitie a rezistentei electrice este : 
unde:
R - valoarea rezistentei rezistorului masurata in ohmi (?);
U - tensiunea electrica aplicata la bornele rezistorului, in volti [V];
I - valoarea intensitatii curentului ce trece prin rezistor, in amperi [A].
PENTRU INTREGUL CIRCUIT:
Intr-un circuit electric simplu fara ramificatii, Intensitatea curentului electric este direct proportionala cu tensiunea electromotoare(E) si invers proportionala cu rezistenta totala a circuitului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rezistoare Electrice.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!