Rețeaua de telecomunicații

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Reteaua de telecomunicatii reprezinta totalitatea mijloacelor tehnice pentru transmiterea la distanta a informatiilor. Informatiile pot fi sub forma de sunete, imagini, texte sau date informatice; retelele de telecomunicatii sunt: reteaua de telefonie, de televiziune, televiziune prin cablu, Internet etc.

Intre oameni pot exista comunicare personala si in masa. Comunicarea personala are loc intre doua persoane si se poate realiza prin telefon, fax etc., iar cea in masa consta in transmiterea informatiei unei audiente mai largi si se realizeaza prin mass-media (ziare, reviste, radio, televiziune). liniile telefonice, adica liniile de legatura intre centrala si posturi telefonice si intre centralele telefonice existente In prezent, tot mai mult se extinde telefonia mobila, care permite comunicarea intre persoane aflate la orice distanta, fara existenta posturilor fixe si a liniilor telefonice.

Prin intermediul retelei telefonice se poate face si conectarea la Internet, numai prin utilizarea unui modem.

Telefaxul este un aparat prin care se pot transmite atat informatii sonore, cat si imagini (scrise si fotografice) folosind reteaua telefonica.

Radiofonia reprezinta transimiterea la distanta a sunetului; transimisia se face numai intr-un singur sens, de la postul de transmisie la receptoarele radio. Exista si posturi locale de radio care pot fi receptionate numai intr-o zona apropiata statiei de emisie.

Televiziunea consta in transmiterea la distanta a sunetului si a imaginii; si in acest caz, transmisia se face tot unidirectional. La nivel national exista mai multe posturi de televizune, fiecare avand programul care se transmite atat prin unde radio, cat si prin calbu.

Telefonul este un mijloc de comunicare care transmite si receptioneaza sunete la distanta. Cel mai adesea telefonul este folosit pentru a transmite vocea umana, dar poate fi folosit si la transmiterea altor tipuri de sunete. Cele mai multe telefoane opereaza prin transmiterea semnalelor electrice de-a lungul a diferite retele telefonice complexe, fapt care permite aproape fiecarui utilizator al unui telefon sa comunice cu aproape oricare alt utilizator al unui telefon conectat la retea.

TELEVIZIUNEA Inceputurile televiziunii dateaza din 1923, cand Farnsworth inventeaza iconograful un dispozitiv pentru captarea imagini si conversia acesteia in semnal electric. In septembrie 1927 este realizata prima demonstratie a unei transmisii de televiziune. In anul 1930 BBC incepe difuzarea unui program de televiziune in mod regulat. In anul 1936 existau aproximativ 200 de televizoare in intreaga lume. In 1940 este realizat un sistem de televiziune color care putea reproduce pana la 343 de linii. In anul 1956 se introduce un sistem bazat pe banda magnetica pentru a putea difuza emisiuni inregistrate. In acelasi an se realizeaza si prima telecomanda pentru televizor. In Statele Unite, in anul 1967, majoritatea transmisiilor de televiziune erau color. ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Reteaua de telecomunicatii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
482 cuvinte
Nr caractere:
2 919 caractere
Marime:
341.34KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Fizică
Tag-uri:
telecomunicatii, sisteme
Predat:
la liceu
Sus!