Redresoare

Extras din referat Cum descarc?

Redresorul este un dispozitiv care lasa sa treaca curentul intr-un singur sens, transformand in acest mod c.a in c.c pulsatoriu. Caracteristica current-tensiune a unui element redresor: la aplicarea  unor tensiuni pozitive el. redresor  lasa sa treaca curentul electric, in timp  ce la aplicarea unor tensiuni negative intensitatea este mult mai mica(neglijabila).
Redresarea tensiunilor alternative (a.c.) 
In majoritatea alimentatoarelor se foloseste un transformator coborator de tensiune pentru a obtine tensiunea corespunzatoare, tensiune care apoi este: redresata, filtrata si stabilizata conform cerintelor impuse de instalatia (aparatura) alimentata. 
Circuite simple de redresare sunt prezentate in Fig: 
1. redresor mono-alternanta cu dioda redresoare 
2. redresor dubla-alternanta cu doua diode 
3. redresor dubla-alternanta cu punte de diode 
Pentru circuitul din Fig. transformatorul coborator de tensiune prezinta o infasurare dubla (cu priza mediana) astfel ca tensiunile OA si OB sunt intotdeauna defazate cu 180? (circuitul se mai numeste redresor bifaza cu dubla alternanta).


Fisiere in arhiva (1):

  • Redresoare.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!