Pornirea unui Motor Asincron Trifazat cu Rotor Bobinat

Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Masina Asincrona
oMasina asincrna este o masina de capacitate care la o frecventa a tensiunii de alimentare data are o viteza variabila in functie de sarcina si regimul de functionare.
oMasinile asincrone se folosesc mai ales ca motoare si reprezinta unu dintre cei mai importanti consumatori de energie electrica.
oInfasurarea statorica primeste de regula energia electrica de la retea, iar infasurarea ratorica joaca rol de infasurare secundara care poate fi infasurare de in scurt circuit(colivie).
oSau infasurare trifazata cu capetele conetate in trei inele de contact celelalte capete fiind legate in stea.
oMotoarele asincrone pot fi trifazate sau monofazate; cel mai mult sau raspandit motoarele trifazate.
Componentele masinii asincrone trifazate
Statorul-partea imobila cuprinde carcasa pachetul de tale sau miezul, cu infasurari scurturi. 
Rotorul- partea mobila cuprinde pachetul de tale cu infasurari, arborele, inelele de contact si ventilatorul.
Colectorul- partea imobila cuprinde periile colectoare.
Pornirea unui motor asincron trifazat cu rotor bobinat
oPentru micsorarea curentilor de pornire si cresterea cuplului de pornire se conecteaza la bornele rotorice un reostat reglabil.
oS-a aratat la studiul cuplului electromagnetic al masinii asoncrone, caracteristica poate fi modificata prin inroducerea unei rezistente in circuitul rotoric. Astfel se modifica alunecarea corespunzatoare cuplului maxim 
oAlegand o rezistenta de pornire de valoare suficient de mare se poate obtine o alunecare critica care sa asigure o caracteristica de pornire convenabila cu cuplu de pornire ridicat si un curent mic.
oPe masura ce rotorul se accelereaza se poate modifica succesiv caracteristica cuplului prin scurtcircuitarea unei portiuni de reostat cu ajutorul contactelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Pornirea unui Motor Asincron Trifazat cu Rotor Bobinat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!