Poluarea Aerului

Extras din referat Cum descarc?

Introducere:
Poluarea a inceput in momentul in care primele triburi au invatat sa foloseasca focul si, prin urmare, au umplut aerul din spatiul lor de viata cu produsi de ardere incompleta. Odata cu Revolutia Industriala, procesul s-a accentuat, poluarea predominanta a aerului in secolul al XIX-lea fiind generata de fum si cenusi provenite de la arderea carbunelui sau a petrolului in furnale, centrale electrice, locomotive, vapoare sau pentru incalzirea locuintelor. In secolul al XIX-lea, dupa ce prblema a fost recunoscuta in tari ca Marea Britanie si Statele Unite, au existat imbunatatiri in ceea ce priveste reducerea poluarii aerului si controlul acesteia, cu putine modificari insa, legate de legislatie, regulamente si intelegerea problemei. Pe masura ce orasele si industria au crescut in marime, problema poluarii a crescut si ea in intensitate. Solutii privind reducerea poluarii au prins cu adevarat contur incepand cu anii '30.
Poluarea atmosferei, apei si solului nu se rasfrange numai asupra centrelor urbane si agriculturii, dar si asupra ecosistemelor naturale.Impurificarea apelor freatice si de suprafata, efectele termoficarii asupra calitatii apei si a formelor de viata acvatica, influenta cresterii urbanismului se rasfrang direct sau indirect asupra calitatii vietii. Degradarea solurilor datorita rezidurilor chimice, a folosirii nerationale a ingrasamintelor sintetice si pesticidelor micsoreaza capacitatea bioproductiva a celorlalte elemente vii. Poluarea sonora,noxele, resturile menajere constituie un stress continuu asupra naturii. Dezvoltarea turismului,devenit fenomen de masa incepand cu a doua jumatate a secolului XX-lea, a dus la degradadrea unor peisaje si in mod selective a florei si faunei. Toate acestea au dus la aparitia degradarii relatiei om-natura, fiind necesara limitarea arealelor intens exploatate economic prin programare si legi. In timp monitorizarea si protectia mediului inconjurator a devenit p problema din ce in ce mai stringenta, ce se numara astazi printer prioritatile agentilor guvernamentale din toata lumea.
1.2 Formele poluarii:
Istoria umanitatii a cunoscut trei tipuri principale de poluare: poluarea microbiana, artizanala si industriala.
Poluarea microbiana este o poluare naturala, provocata de bacteriile, care traiesc si se dezvolta in materiile aflate in stare de descompunere, precum si in apele statatoare si reprezinta una din susele clasice ale poluarii.
Poluarea artizanala reprezinta cel de-al doilea tip de poluare si este strans legata de activitatile economice umane: tabacarie, olarit si alte activitati artizanale preindustriale, care poluau aerul si apa si, in acelasi timp erau surse de poluare sonora si de deseuri. Poluarea industriala, cea de-a treia forma, se caracterizeaza printr-o mare intindere a prejudiciilor cauzate mediului.
Exista mai multe criterii de clasificare a tipurilor de poluare:
1. Dupa provenienta:
- Poluare naturala: biologica, fizico-chimica;
- Poluare antropica: industriala, agricola, din transporturi, menajera.
2. Dupa natura poluantului:
- Poluare fizica: termica, fonica, radioactiva, electromagnetica;
- Poluare chimica: cu carbon si compusii sai, cu sulf si compusii sai, metale grele si metaloizi si materiale plastice, pesticide;
- Poluare biologica: invazii de specii de animale sau plante;
- Poluare estetica: degradarea peisajelor datorita urbanizarii, sistematizari eronat concepute, industria.
3. Dupa starea fizica a poluantului:
- Poluare cu gaze:
- Poluare cu lichide;
- Poluare cu substante solide.


Fisiere in arhiva (1):

  • Poluarea Aerului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!