Motorul Sincron

Cuprins referat Cum descarc?

Cap.I. Motorul sincron
I.1. Definitie si elemente constructive de baza
I.2. Semne conventionale
I.3. Principiul de functionare
Cap.II. Principiul si ecuatiile de functionare ale motorului sincron
II.1. Principiul de functionare
II.2. Reactia indusului la motorul sincron
II.3. Ecuatiile tensiunilor
Cap.III. Regimurile de functionare, bilantul de putere si randamentul
III.1. Cuplul electromagnetic dezvoltat cand masina este cuplata la retea
III.2. Definitia regimurilor de generator si motor
III.3. Bilantul de puteri active si randamentul
Cap.IV. Posibilitati de functionare ale motoarelor sincrone
IV.1. Generatorul sincron debiteaza pe retea proprie. Caracteristici de functionare
IV.2. Functionarea masinilor sincrone la retele de putere mare
IV.3. Pornirea motoarelor sincrone
Cap.V. Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Masina de curent alternativ la care turatia motorului este egala cu cea a campului invartitor, indiferent de sarcina, se numeste masina sincrona.
Armatura inductorului masinii este formata dintr-o succesiune de poli N si S, realizati din electromagneti excitati in c. c. sau prin magneti permanenti. In general, inductorul este rotor si numai la masini mici, din motive de spatiu, poate fi stator, masina fiind considerata in acest caz de conductie inversa.
Inductorul poate fi cu poli aparenti si bobine concentrate asezate pe acestia sau cu poli plini, cand infasurarea de excitatie este repartizata in crestaturi. Infasurarea de excitatii are capetele legate la doua inele de pe arbore pe care calca periile care fac legatura cu sursa exterioara de c. c. Motoarele sincrone mai au armatura inductoare o infasurare de tip colivie, numita infasurare de amortizare, utilizata la pornirea motoarelor.
Circuitul magnetic al inductorului se poate realiza si din piese masive de otel, deoarece fluxul fiind produs de c. c. nu variaza in timp si nu produc pierderi.
Armatura indusului este formata din pachete de tole si in crestaturile ei se gaseste o infasurare trifazica conectata in stea. Gama larga de puteri, ca si locul de utilizare, a condus la numeroase forme constructive al caror elemente, in afara celor precizate mai sus, pot diferi de la un tip la altul.
infasurarea indusa; scuturile; placile de strangerea pachetelor de tole stator; butucul armaturii rotorice; poli inductori; infasurarea excitatiei; excitatoarele; ventilatorul. I.
2. Semne conventionale Pentru motoarele sincrone exista o serie de semne conventionale dupa cum urmeaza: infasurarile indusului sunt notate cu U, V, W infasurarea de excitatie se noteaza cu F I.
3. Domenii de utilizare a motoarelor sincrone Masinile (motoarele) sincrone pot functiona in regim de generator, de motor si intr-un regim de compensator de putere reactiva (compensator sincron). Generatoarele sincrone (alternatoarele), constituie surse de curent alternativ de frecventa industriala din centralele electrice. Tendinta este ca ele sa se realizeze cu puteri cat mai mari pe unitate, pentru abtinerea de randamente mari si consumuri specifice mici de materiale.
Generatoarele sincrone mari cu poli inecati, antrenate de turbine cu abur sau gaze la turatii de 3000 rot/min. sau mai rar de 1500rot/min. se numesc turbogeneratoare, iar cele cu turatii mici, cu poli aparenti, antrenate de turbine hidraulice se numesc hidrogeneratoare. Motoarele sincrone se folosesc la puteri de 100KW, in locul motoarelor asincrone, pentru functionarea la un factor de putere dorit sau chiar pentru compensarea factorului de putere al retelelor. Ca motoare mai mici se utilizeaza acolo unde se impune o turatie sincrona.
Compensatoarele sincrone sunt motoare sincrone care functioneaza in gol si debiteaza putere reactiva in retelele la care sunt conectate pentru a le imbunatati ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Motorul Sincron
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1.	Nastase Bichir, Dan Mihoc - "Masini, aparate, actionari si automatizari"
2.	Internet


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:

* Prin apăsarea pe butonul “Descarcă acum” declar că am citit, înțeles și agreat termenii și condițiile.
* Prețul este fără TVA.


Hopa sus!